Vintage Woonstijl

Ben je iemand die vaak op rommelmarkten te vinden is en een unieke schat gemakkelijk kan vinden tussen alle puinhoop? Dan is de vintage woonstijl jou op het lijf geschreven. Deze woonstijl geeft je een nostalgisch gevoel wanneer je er binnenloopt en steeds meer mensen omarmen deze stijl.

Vintage kleuren

Typische vintage kleuren zijn natuurtinten als blauwe tinten en olijfgroen. Verder passen mosterd kleuren, pasteltinten en aardetinten ook goed bij een vintage woonstijl. Er is dus genoeg keuze. Denk wel aan wat het beste bij jouw stijl en woning past. 

Afhankelijk van de look waar je voor wilt gaan, heb je keuze uit verschillende vintage kleuren. Wil je een echte jaren ‘60 look? Hier zijn felle kleuren erg kenmerkend. Houd je meer van de jaren ‘70? Dan zijn drukke prints en behang met grafische vormen passend.

Zo zien de vloeren in een vintage interieur eruit.
Bron: woonstijl
Zo ziet een vintage industrieel interieur eruit.
Bron: Roomed

Materialen van een vintage woonstijl

In een vintage interieur, spelen warme houtsoorten een grote rol. Denk hierbij aan steigerhout, beukenhout, massief eikenhout en donker teak hout. 

Doordat het bij de vintage woonstijl gaat om meubels die lang meegaan, is het belangrijk dat het gemaakt is van sterk en duurzaam materiaal. Om ervoor te zorgen dat je vintage interieur er niet te oud uitziet, kan je moderne items toevoegen aan je interieur. Zo kan je bijvoorbeeld industriële elementen verwerken in je interieur.

Vloeren

Bij de vintage woonstijl staat een pvc vloer goed. Deze vloersoort geeft je vintage interieur een warm en modern gevoel. Een goed voorbeeld is een pvc vloer met een houtlook. Dit is erg duurzaam, waardoor het lang mee zal gaan.

Vintage

Knus voor je huis logo favicon

Ben je op zoek naar inspiratie voor een vintage interieur? Bekijk dan onze artikelen met tips en ideeën voor een vintage woonstijl. Ontdek het hier bij Knus Voor Je Huis!

Black arrow right

De vintage woonstijl

Lees onze artikelen over de vintage woonstijl, van tips tot ideeën!

Vintage vloerkleden: dit zijn de voordelen
Vintage apothekerskastjes

Meubels

Meubels in een vintage interieur kenmerken zich met het feit dat ze al een hele leven achter de rug hebben. Hierdoor zal je gebruikerssporen als krassen en vervaagde kleuren zien, maar dit is precies wat vintage meubels zo mooi en bijzonder maken. Daarnaast zal het “one of a kind” zijn. 

Een typisch kenmerk van meubels in een vintage interieur zijn geometrische, natuurlijke vormen en patronen. Vaak hebben de meubels sierlijke randen met ronde hoeken. Ben je wel eens in een kringloopwinkel of op de rommelmarkt? Kijk dan eens goed rond, want je zult daar zeker wat zeldzaams aantreffen. 

Accessoires

Ook kun je op de rommelmarkt en in de kringloopwinkel terecht voor al je vintage juweeltjes. Ga op zoek naar unieke en nostalgische vazen, krantenbakken, spiegels en kunstvoorwerpen. 

Yellow arrow
Header voor woonstijlen pagina
Knus voor je huis blog post decoration

Je favoriete woonstijlen combineren

Voor een echte moderne ‘touch’ aan je vintage woonstijl kan je het combineren met de industriële woonstijl. Beide stijlen kenmerken zich door het gebruik van tweedehandse producten en meubels, waardoor ze erg goed samen gaan. Ben je benieuwd naar een vintage industrieel interieur en wil je weten hoe je deze twee kan combineren? Bekijk de foto hieronder en verdiep je in de industriële woonstijl.

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow