Klassieke Woonstijl

Als je op zoek bent naar een elegante woonstijl, is de klassieke woonstijl misschien wel wat voor jou. Deze woonstijl kent invloeden vanuit de Griekse en Romeinse oudheid, wat te zien is aan de meubels en de kleuren die worden gebruikt. Ook is symmetrie een kenmerk. Hoewel het wel eens vol kan ogen, is deze stijl toch erg mooi en romantisch. Lees verder om meer te ontdekken over de klassieke woonstijl.

Klassieke kleuren

Kleuren die bij een klassieke woonstijl voorkomen zijn vaak wat ingetogen. Echter betekent dit niet somber en saai. Veel voorkomende klassieke kleuren zijn zwart en bruintinten, maar ook rood en paarse accenten. Dit kleurenpalet zorgt voor een klassieke en luxe uitstraling. 

Versterk het luxe gevoel nog meer met klassieke kleuren zoals zilver, goud, brons en crème. Meestal zijn het de accessoires die deze kleuren bevatten.

Visgraat vloeren in een klassiek interieur.
Bron: homedeco
Dit zijn klassieke meubels in een klassiek interieur.
Bron: homedeco

Materialen van een klassieke woonstijl

Een klassieke woonstijl kenmerkt zich voornamelijk door de materialen goud, zilver, brons, hout en marmer. De materialen goud, zilver en brons komen veelal terug in accessoires of in kleine elementen van de meubels. Daarnaast is de optie van een print ook niet uitgesloten.

Vloeren

Als het neerkomt op vloeren, heb je enorm veel opties bij een klassiek interieur. Wat vaak voorkomt is een donkere houten vloer. Om het nog modern te houden, kan je kiezen voor een visgraat vloer van parket. Dit helpt bij de symmetrie van je woning. Heb je liever een stenen vloer? Dan kan je kiezen voor steen of tegels in een donkere antraciete kleur.

Klassiek

Knus voor je huis logo favicon

Ben je op zoek naar inspiratie voor een klassiek interieur? Bekijk dan onze artikelen met tips en ideeën voor een klassieke woonstijl. Ontdek het hier bij Knus Voor Je Huis!

Black arrow right

De klassieke woonstijl

Lees onze artikelen over de klassieke woonstijl, van tips tot ideeën!

Fluwelen bank in een klassiek interieur
Een luxe klassieke badkamer: wij bieden inspiratie

Meubels

De meubels in een typisch klassiek interieur zijn een mix van verschillende stijlen. De stoffen die gebruikt worden zijn leer, velours, linnen en fluweel, omdat deze stoffen luxe en rijkdom uitstralen. Normaliter zijn de meubels strak in combinatie met barok. Daarnaast zullen veel houten meubels in een luxe jasje aanwezig zijn.

De banken zijn meestal van leer, maar kunnen zijn afgewerkt met metalen poten. Zo zie je de zilveren accenten ook terugkomen in accessoires. Een ander element dat je niet kan missen in een klassiek interieur is een kroonluchter. Dit is meestal dé eyecatcher van je woonkamer.

Accessoires

Antieke accessoires, kunstwerken en grote spiegels dragen vaak bij aan een luxe gevoel. Dit wordt dan ook regelmatig gebruikt in een klassieke woonstijl. Aan de muren hangen doorgaans gouden of bronzen sierlijke lijsten en op de vloer kan je wel eens een statement vloerkleed vinden.

Yellow arrow
Dit is een voorbeeld van een modern klassiek interieur.
Bron: makeover
Klassiek interieur ziet er zo uit.

Je favoriete woonstijlen combineren

Door woonstijlen te combineren kom je uit op een unieke eigen stijl. De klassieke woonstijl is eenvoudig te combineren met de moderne woonstijl, wat we dan klassiek modern noemen. Als vervanger voor de sierlijke ornamenten, wordt er in een klassiek moderne inrichting gebruik gemaakt van bijvoorbeeld hoogglans meubels, moderne kroonluchters en glad leer. Echter blijft de symmetrie en luxe nog steeds centraal. Verdiep je in een klassiek moderne inrichting door ons artikel over de moderne woonstijl te lezen!

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow