Een vintage interieur in jouw woning? Wij geven je 10 tips!

Samenvatting Artikel

Een vintage interieur in jouw woning

Onze woontips voor een vintage inrichting

Een vintage interieur is razend populair. Wat is er nu leuker dan bij de kringloop op zoek gaan naar mooie antieke meubels? Wij zetten 10 woontips voor je op een rijtje, zodat jij de vintage woonstijl tot leven brengt in jouw woning.

1. Ga op zoek naar echte antieke meubels

Een vintage interieur kan niet zonder echte antieke meubels. Ga eens op zoek bij een kringloopwinkel of een antiekzaak. Je komt hier geregeld pareltjes tegen. Let er wel op dat het meubilair van goede kwaliteit is en niet te versleten oogt.

2. Kies voor typerende kleuren en patronen

Iedere tijdsperiode heeft weer haar populaire kleuren. Zo staan stipjes bekend voor de jaren 50, en bruin- en oranjetinten voor de jaren 70. Door inspiratie uit de verschillende tijdsperioden met elkaar te combineren, zorg je binnen een mum van tijd voor een echte vintage feeling.

Kies voor typerende kleuren en patronen in je vintage interieur.
Bron : kleuropkleur

3. Kies de juiste planten

Ook planten kunnen een vintage look hebben. Zo werden in de jaren 60 en 70 sanseveria’s veel gezien in het interieur. Dit geldt tevens voor cactussen en geraniums. Deze planten worden momenteel weer veel gezien in het hedendaagse vintage interieur. Een pluspuntje is dat deze planten een lange levensduur hebben.

4. Ga voor 19e eeuws industrieel

Wat wij daarmee bedoelen? De robuuste meubels van weleer natuurlijk. Deze hebben een geheel eigen uitstraling. Denk aan een combinatie van een leren bank en een houten kast van vroeger. Ook een industriële hanglamp komt geheel tot haar recht binnen de vintage woonstijl.

5. Koop een vintage vloerkleed

Een fraai vintage vloerkleed mag zeker niet ontbreken in je woning. Ga voor een mooi Perzisch tapijt. Wat je ook kunt doen, is een typisch kleed uit grootmoeders tijd op je vloer leggen.

6. Een mooie haard voor meer sfeer

Met een mooie haard haal je de gezellige sfeer van vroeger in huis. Ga op zoek naar een mooie houthaard, gashaard of ander type haard om jouw woning af te maken.

7. Knap oude meubels op

Koop tweedehands antieke meubels en knap ze op naar jouw eigen smaak. Zo heb je straks nog lang plezier van jouw handgemaakte meubel. Denk aan een houten vintage kastje, waar je een nieuw likje verf overheen gooit.

8. Laat geometrische vormen terugkomen

In een vintage interieur wordt veel gebruik gemaakt van geometrische vormen. Laat deze terugkomen in huis door middel van posters, kussens of een vloerkleed.

9. Voeg vintage accessoires toe

Vintage accessoires kunnen niet ontbreken in jouw woning. Op de rommelmarkt en bij de kringloop kun je diverse accessoires vinden, zoals een oud fototoestel, mooie oude schilderijen en antieke vazen.

Voeg vintage accessoires toe aan je vintage interieur.
Bron : unplash

10. Combineer vintage met modern

Combineer jouw vintage items met jouw moderne meubilair, zodat je een unieke stijl kunt creëren. Zo zijn meubels met een natuurlijke tint, wit, steigerhout en bamboe vaak eenvoudig te combineren met vintage accessoires.

Meer woontips voor een vintage interieur? Lees ook onze andere artikelen!

Recente blog artikelen
Een functionele voortuin
10 tips voor een industrieel interieur
Behaaglijk warm met infrarood panelen

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow