Landelijk Woonstijl

Heb je altijd al gedroomd om op een boerderij te wonen? Of wil je gewoon een warm en knus huis? Dan zal de landelijke woonstijl jou zeker liggen. Het is de afgelopen jaren een erg populaire woonstijl geworden, waardoor je het niet mis kan lopen. De landelijke woonstijl staat echt voor de uitdrukking ‘puur natuur’, met veel natuurlijke elementen.

Landelijk interieur kleuren

Zoals de naam het al zegt, kenmerkt de landelijke woonstijl zich door het gebruik van natuurlijke elementen en kleuren in huis. Denk dus vooral aan de natuur wanneer je een landelijke woonstijl wilt creëren. 

De landelijk interieur kleuren die vaak worden gebruikt zijn wit, taupe, grijs- en bruintinten. Echter zijn dit niet de enige kleuren die je kan gebruiken. Deze natuurlijke kleuren zijn goed te combineren met lichte pasteltinten, wat rust en kalmte brengt. Probeer geen felle kleuren te gebruiken, want dit zorgt ervoor dat een woning al gauw te druk oogt. Haal wat inspiratie uit de landelijk interieur kleuren van de eetkamer hieronder.

Materialen van een landelijke woonstijl

De materialen die je regelmatig terug ziet komen bij een landelijke woonstijl zijn natuurlijke materialen, zoals hout, riet, katoen, wol en linnen. Hout zie je vaak terug in de woning zelf. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer en houten steunbalken. Daarnaast worden stoffen zoals linnen en katoen meestal verwerkt in de woonaccessoires. Schapenvacht, grote rieten manden of rieten stoeltjes met linnen bekleding zie je veel als decoratie in een woning met een landelijke inrichting.

Vloeren

Om het landelijke gevoel erin te houden, wordt het aangeraden om ook een vloer te leggen met natuurlijke materialen en zachte kleuren. Een eiken houten vloer past hier perfect bij en zal meteen een eyecatcher zijn in je landelijke huis. Heb je liever een eiken houten vloer, maar zonder al het onderhoud? Dan is laminaat ook een optie. 

Andere natuurlijke materialen die bij een landelijk inrichting passen zijn natuursteen tegels. Dit oogt mooi in combinatie met houten kasten of tafels en geeft je direct een plattelandsgevoel. Het enige nadeel van natuursteen is dat het wat onderhoud vergt. Zo mag je het niet behandelen met zure reinigingsmiddelen, omdat dit kan zorgen voor chemische reacties. De levensduur van je vloer neemt dan ook af als je het wel doet.

Landelijk

Knus voor je huis logo favicon

Ben je op zoek naar inspiratie voor een landelijk interieur? Bekijk dan onze artikelen met tips en ideeën voor een landelijke woonstijl. Ontdek het hier bij Knus Voor Je Huis!

Black arrow right

De landelijke woonstijl

Lees onze artikelen over de landelijke woonstijl, van tips tot ideeën!

Een landelijk interieur creëren
Steigerhout in de tuin

Meubels

In een landelijke woonstijl zie je vaak grote en robuuste meubels. In de woonkamer zie je meestal comfortabele bankstellen met afgeronde vormen. De bank zelf zal veelal van linnen zijn gemaakt, met aaibare stoffen er overheen gelegd. Dit geeft je woning een romantische look.

Naast de houten vloeren en houten steunbalken die je vaak tegenkomt in een landelijk woonstijl, wordt er ook gebruik gemaakt van houten meubels. Denk hierbij aan houten tafels en stoelen met ronde poten of grote houten kasten. Al deze elementen geven je woning een stijlvol karakter.

Accessoires

Wat je absoluut niet kan missen in een landelijke woning, zijn accessoires. In tegenstelling tot de moderne woonstijl, waar er minimaal gebruik wordt gemaakt van accessoires, loopt de landelijke woonstijl niet weg van accessoires. 

Het gebruik van accessoires in een landelijke woning zorgt mede voor de warmte. Spiegels, keramiek, servies en grote vazen zal je veelvuldig zien. Bij servies kan je denken aan een aardewerk schenkkan dat wordt gebruikt als decoratie. Bovendien gaan rieten accessoires ook goed samen met een landelijk interieur

Natuurlijk kan je planten ook niet missen in een landelijke woonstijl. Dit geeft kleur, warmte en een natuurlijke uitstraling aan een ruimte. Je kan kiezen voor één grote plant of verschillende kleine planten.

Yellow arrow

Je favoriete woonstijlen combineren

Het mixen van verschillende woonstijlen is tegenwoordig ontzettend populair. Zo kun je een landelijke woonstijl gemakkelijk combineren met industriële of klassieke elementen. Een landelijk industrieel interieur werkt erg goed, omdat beide stijlen robuuste materialen gebruiken. Hoewel de uitstraling van de stijlen totaal anders is, werkt het toch. De landelijke woonstijl is erg warm en sfeervol, terwijl de industriële woonstijl heel stoer is. Heb je meer inspiratie nodig voor je toekomstige landelijk industrieel interieur? Lees dan ons artikel over de industriële woonstijl!

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow