Vintage apothekerskastjes

Samenvatting Artikel

Een vintage interieur in jouw woning

Een vintage apothekerskastje: wat is het en hoe pas je het toe?

De vintage apothekerskast, wat is het eigenlijk en hoe kun je ze het beste toepassen in je interieur? Apotheken zie je al eeuwenlang. Je kunt er terecht voor gezondheidsproducten, medicijnen en andere toebehoren. Omdat er vroeger nog niet veel soorten medicijnen bestonden, werden de geneesmiddelen bewaard in een apothekerskast. Dit waren grote vakkenkasten met ladekasten en open vakken. Hier stonden grote transparante potten in met geneesmiddelen, zodat de apothekers alles snel terug konden vinden.

Apothekerskasten bestaan vandaag de dag nog steeds, maar zien er anders uit. Echter hebben deze nog steeds dezelfde functie, namelijk het sorteren en bewaren van geneesmiddelen. Ook in huis is de vintage apothekerskast razend populair. Wij vertellen je alles over vintage apothekerskastjes, hoe deze nu gebruikt worden en waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf ervan.

De populariteit van de vintage apothekerskast

De vintage apothekerskast werd veel gezien bij apotheken, maar is tegenwoordig een veel geziene woondecoratie erg is een duurzaam product. Zo is het zelfs mogelijk om een moderne apothekerskast zelf te bouwen, die geheel geïntegreerd is in de keukenkast. Deze kasten zijn smal, uitschuifbaar en beschikken over meerdere lagen. Zo kun je gemakkelijk je kruiden bewaren die je gebruikt voor het koken. De oude apothekerskasten zijn niet meer bij de apotheek te vinden, maar kun je wel verkrijgen via Marktplaats. Ook kan je het zelf maken.

Is de oude apothekerskast geschikt voor jouw ruimte?

Om te weten of vintage apothekerskasten geschikt zijn voor jouw ruimte, is het allereerst goed om te kijken hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Apothekerskasten zijn doorgaans smal en hebben een breedte van 30 cm. Ook zijn er modellen die 15 cm breed zijn. Mocht je ergens in de badkamer of keuken nog een smalle strook ruimte over hebben, dan kun je deze mooi opvullen met een apothekerskast. Let ook op de hoogte van de apothekerskast en of deze goed aansluit bij de rest van jouw meubilair. Deze kasten zijn vaak wel 2 meter hoog. 

Wanneer er een mooi geheel is en je hier de ruimte voor hebt, kun je gerust een apothekerskast plaatsen. Deze kasten zijn zeer geschikt als je nog extra ruimte nodig hebt om kleine voorwerpen in te bewaren. Je zal vast al je pannen en servies al hebben opgeborgen, maar een apothekerskastje is juist leuk om allerlei kruiden, koekjes en andere levensmiddelen in te bewaren. Je kunt er gemakkelijk bij wanneer je ze nodig hebt. Doordat de kasten over een vaste indeling beschikken en ingebouwde planken op diverse niveaus hebben, zie je namelijk snel wat waar staat.

Vintage apothekerskasten plaatsen

Wil jij vintage apothekerskasten in jouw ruimte gaan plaatsen? Neem dan eens een kijkje op het internet. Zo zie je snel waar deze vintage pareltjes verkrijgbaar zijn en kun je ze vaak ook nog eens voor een hele mooie prijs verkrijgen. Wij wensen je veel plezier met de zoektocht naar unieke vintage apothekerskasten. 

Recente blog artikelen
Planten die passen bij een botanische woonstijl
4 tips voor de ultieme TV-ervaring
Welke bloemen passen bij elkaar?

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow