Industriële Woonstijl

Ben je een liefhebber van grote, open ruimtes met hoge plafonds? De industriële woonstijl ademt al deze kenmerken. Met een aantal basiselementen kan je gemakkelijk je woning omtoveren tot een industrieel paradijs. Gelukkig is het hierdoor vrij eenvoudig om de sfeer van een industriële woonstijl te creëren. Daar zullen we in dit artikel dieper op ingaan.

Industriële kleuren voor je interieur

Een typische industriële inrichting heeft bijna geen opvallende kleuren. Om deze reden zijn kenmerkende industriële kleuren zwart, wit, grijs en bruin. De kleuren van materialen als metaal, leer, staal en hout spelen een enorme rol in dit kleurenpalet.  Door de koele tinten in de basiskleuren oogt je ruimte ook een stuk groter. 

Indien je je interieur wat spannender wilt maken, kan je spelen met verschillende kleuren en materialen. Om alles even kort te beschrijven, zijn industriële kleuren eigenlijk alle kleuren die “natuurlijk” en “stoer” zijn.

Dit zijn de industriële kleuren van een industrieel interieur.
Bron: Shutterstock

Materialen van een industriële woonstijl

Zoals we al hebben gezegd, zijn de voornaamste materialen in een industrieel interieur metaal, leer, staal en hout. Door deze materialen te combineren creëer je een industriële sfeer. Zo is het mogelijk om een houten tafel tegen een stenen muur te zetten, met een betonnen vloer. Vergeet niet dat je het rustig moet houden: “Identify the essential. Eliminate the rest”.

Bij een industrieel interieur gaat het niet om perfectie. Het is juist de bedoeling dat de gebruikte materialen onafgewerkt en robuust zijn. Vaak zijn de muren van beton of baksteen. Heb je dit niet? Dan kan je ook steenstrips gebruiken of verf met een betonlook aanschaffen. Ligt jouw voorkeur toch bij behang? Tegenwoordig zijn er veel behangrollen met baksteen muren of ruwe muren.

Vloeren

Bij een industriële woonstijl zijn robuuste accenten van belang. Dit geldt dus ook voor je vloer. Een veelvoorkomende vloer is de betonlook. Een gietvloer is een optie, maar je kan hetzelfde effect creëren met een pvc vloer. Het voordeel van een pvc vloer is dat het minder onderhoud vereist. 

Heeft je woning al een industriële inrichting? Vind dan de juiste balans met een natuurstenen vloer. Denk hierbij aan leistenen tegels, die sterk overeenkomen met de kleur van geoxideerd koper. Dit is de ideale vloer als je meubels hebt die zijn gemaakt van harde materialen met een gelijke kleurenpalet.

Industrieel

Knus voor je huis logo favicon

Ben je op zoek naar inspiratie voor een industrieel interieur? Bekijk dan onze artikelen met tips en ideeën voor een industriële woonstijl. Ontdek het hier bij Knus Voor Je Huis!

Black arrow right

De industriële woonstijl

Lees onze artikelen over de industriële woonstijl, van tips tot ideeën!

Een betonlook muur creëren: dit zijn de opties
10 tips voor een industrieel interieur

Meubels

Met de meubels van een industrieel interieur kan je in principe alle kanten op gaan. Typerend voor deze woonstijl zijn leren banken, stalen stoelen, metalen kasten en grote houten schuifdeuren. Het is de bedoeling dat de meubels groot van formaat zijn, als dat past. Daarnaast kan je oude tweedehandse meubels hergebruiken en aanpassen aan jouw stijl. 

Accessoires

Een onmisbare accessoire die je vaak terugziet komen zijn grote fabriekslampen. Dit geeft je industrieel interieur meteen een stoere en robuuste blikvanger, omdat ze vaak gemaakt zijn van metaal of staal. Past dit niet in je ruimte of heb je al een grote blikvanger? Dan zijn industriële hanglampen een optie.

Yellow arrow

Je favoriete woonstijlen combineren

Kom je er met je partner niet uit? Overweeg dan om jullie favoriete woonstijlen te combineren. Een erg populaire is een modern industrieel interieur

De moderne woonstijl kenmerkt zich voornamelijk door strakke, rechte lijnen en neutrale kleuren. De industriële woonstijl neigt meer naar een stoere uitstraling, met een bakstenen muur en robuuste meubels. Ben je benieuwd naar de combinatie van een modern industrieel interieur? Lees dan ons artikel over de moderne woonstijl om meer te weten te komen.

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow