Vintage vloerkleden: dit zijn de voordelen

Samenvatting Artikel

Een mooi kistje staat leuk in een vintage interieur.

Een vintage kleed is een echte aanwinst voor jouw woning

Vintage vloerkleden winnen steeds meer aan populariteit. Je ziet ze in diverse interieurstijlen terug en zijn daarmee echte blijvertjes. Maar dat is niet de enige reden om voor een vintage kleed te kiezen. Zo brengen deze vloerkleden diverse voordelen met zich mee. Welke voordelen vintage vloerkleden zoal hebben? Daar vertellen wij je uitgebreid over.

Een duurzaam vloerkleed

Vintage vloerkleden staan erom bekend dat ze lang meegaan. Met de tijd zullen ze weliswaar vervagen, maar dat geeft ze net even een mooier effect. Ook wordt het vloerkleed zo een stuk unieker. Het maakt dan ook weinig uit in welke ruimte je het kleed legt en of er nu veel of weinig op gelopen wordt. Wel wordt aangeraden het vintage vloerkleed om de paar jaar om te draaien. Zo zal het vloerkleed uniformer sluiten. Ook wanneer het kleed half in het zonlicht staat, is het van belang deze af en toe van positie te wisselen, zodat niet een deel van het kleed verkleurd door de zon. Dit gebeurt namelijk als een deel van het kleed telkens in de zon ligt.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Het vintage vloerkleed is zeer onderhoudsvriendelijk, doordat ze vaak gemaakt zijn van wol. Wol staat bekend om haar zelfreinigende en vuilafstotende werking. Vintage vloerkleden zijn gemakkelijk te stofzuigen. En wanneer je er een vlek op hebt gemaakt, kun je dit met een ietwat vochtige doek en azijn ongedaan maken. Wanneer het een wijnvlek betreft, kan dit worden afgenomen met azijn, lauw water en afwasmiddel. Koffie is enkel met koud water te verwijderen, omdat de vlek anders dieper in de vezels doordringt. Stofzuig in elk geval wekelijks het vloerkleed, zodat deze niet te stoffig wordt.

Past bij ieder interieur

Vintage vloerkleden passen bij ieder interieur, wat betekent dat je niet per se een vintage interieur hoeft te hebben. Ook bij een industriële, klassieke of moderne stijl komen de vloerkleden goed tot hun recht. Verder is het vloerkleed in het gehele huis toe te passen. Je ziet ze veel in de woonkamer, slaapkamer, de hal en in de keuken. Soms worden ze ook aan de wand gehangen, waar vaak sprake van is bij een bohemian interieur.

Kies ook voor vintage vloerkleden

Met een vintage vloerkleed haal je een pareltje in huis. Je kunt ze in verschillende prijsklassen verkrijgen en worden aangeboden in diverse webshops en fysieke winkels. Sommige vloerkleden zijn vrij goedkoop, terwijl andere weer vrij duur zijn. Dit hangt onder andere af van de kwaliteit, de leeftijd van het kleed en hoe groot het kleed is. Zo is een groter vloerkleed altijd duurder.

De prijs van het vloerkleed kan ook afhangen van het land waar het kleed vandaan komt. Zo ben je vaak meer geld kwijt voor een Chinees, Marokkaans of Perzisch vloerkleed, maar heb je wel echt iets moois op de vloer. Kijk eens rond op het internet en laat je inspireren door het brede aanbod, of maak eens een afspraak bij een speciaalzaak. Ook tijdens een mooie reis kun je vaak de mooiste vintage vloerkleden vinden. Wij wensen je veel succes met je zoektocht! 

Recente blog artikelen
Romantische accessoires voor in huis
Laat jouw huis lekker ruiken met kaarsen, geuren en luchtjes
Een vintage interieur in jouw woning? Wij geven je 10 tips!

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow