Moderne Woonstijl

Minimalisme en strak is waar de moderne woonstijl bekend om staat. Deze woonstijl is één van de meest tijdloze woonstijlen en kan je herkennen aan de strakke lijnen, rechte vormen en een functioneel ontwerp. Hierdoor oogt je huis ruimtelijker. Een motto waar je naar moet streven met een moderne woonstijl is “less is more”.

De basiskleuren van een moderne woonstijl

Een moderne woonstijl kan je creëren door gebruik te maken van de basiskleuren wit, zwart, grijs en bruin. Omdat dit somber kan ogen, wordt er vaak gespeeld met accentkleuren en primaire kleuren. Denk hierbij aan kleurrijke accessoires, zoals te zien is in de foto hieronder. Deze moderne woonkamer houdt het interessant met verschillende tinten grijs en oranje kussens.

Naast het gebruik van accentkleuren, komt het ook vaak voor dat donkere kleuren en lichte kleuren worden gecombineerd. Dit is waar de moderne woonstijl om draait: het creëren van contrast. Een veel voorkomende combinatie is een lichte vloer met donkere meubels, of andersom. 

Een betonvloer staat goed in een modern interieur.
Bron: Bo Bedre

Materialen van een moderne woonstijl

Het gebruik van de juiste materialen bij een modern interieur is ook van groot belang. Materialen die veelal worden toegepast zijn chroom, metaal, kunststof, glas en hoogglans lak. Hoewel hout hier niet tussen staat, is het zeker een materiaal die meer warmte in huis kan halen en ook kan passen bij een modern interieur. Wel is het belangrijk dat de houtsoort strak en glad is. 

Vloeren

Wat betreft vloeren, wordt er meestal gekozen voor een strakke en gladde vloer, zoals een betonnen vloer of grote tegels in het antraciet. Als je liever een lichte vloer wilt, kan je kiezen voor hoogglans witte tegels. Gaat je voorkeur uit naar hout of laminaat? Kies dan voor een lichte vloer met bijvoorbeeld een white wash afwerking. 

Een gladde vloer geeft ruimte voor een statement piece. Zo kan je het combineren met een mooi, groot tapijt of een gekleurde stoffen bank. Dit creëert weer een contrast in je woonruimte.

Modern

Knus voor je huis logo favicon

Ben je op zoek naar inspiratie voor een modern interieur? Bekijk dan onze artikelen met tips en ideeën voor een moderne woonstijl. Ontdek het hier bij Knus Voor Je Huis!

Black arrow right

De moderne woonstijl

Lees onze artikelen over de moderne woonstijl, van tips tot ideeën!

Verschillende moderne keukens: wat zijn de basiselementen?
Een modern interieur in jouw woning? Lees onze 10 tips!

Meubels

Wat opvalt wanneer je naar een modern interieur kijkt, zijn de geometrische vormen. Dit kan je zowel terugvinden in de banken, als in de kasten. In het algemeen, wordt er veel gebruik gemaakt van rechte ononderbroken lijnen. De meubels in de moderne woonstijl zijn vaak een gelijke kleur, om de rust en eenvoud te behouden. 


Door het gebruik van accessoires in opvallende kleuren breng je weer leven in je ruimte. Daarnaast maakt het je ruimte ook gezelliger en aantrekkelijker. Hierbij is het belangrijk dat je niet talloze accessoires toevoegt, maar slechts één of twee ‘eyecatchers’. Houd je aan het motto “less is more”! Zo behoud je de rust en eenvoud van een moderne woonstijl.

Accessoires

Door het gebruik van accessoires in opvallende kleuren breng je weer leven in je ruimte. Daarnaast maakt het je ruimte ook gezelliger en aantrekkelijker. Hierbij is het belangrijk dat je niet talloze accessoires toevoegt, maar slechts één of twee ‘eyecatchers’. Houd je aan het motto “less is more”! Zo behoud je de rust in de sfeer.

Yellow arrow

Je favoriete woonstijlen combineren

Zijn er elementen in de moderne woonstijl die je wel bevallen, maar wil je dit liever combineren met een andere woonstijl? Dat kan! Je kan gemakkelijk de moderne woonstijl combineren met de landelijke of klassieke woonstijl. Een modern landelijk interieur zet rust en sfeer in het middelpunt. Bekijk de foto hieronder om een idee te krijgen van hoe een modern landelijk interieur eruit ziet en lees ons artikel over de landelijke woonstijl voor meer inspiratie! 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow