Bohemian Woonstijl

Ben je een fan van uitgesproken prints, exotisch interieur en veel kleur? Lees dan verder, want de bohemian woonstijl zal waarschijnlijk je aandacht trekken. Zo zal je een mix van verschillende elementen vinden in een bohemian interieur. Meeste liefhebbers van deze stijl zijn dan ook liefhebbers van avontuur en vakantie. Herken je jezelf hierin?

Bohemian kleuren

De bohemian woonstijl wordt regelmatig vergeleken met de Marokkaanse woonstijl, door de vele kleuren die bij beide stijlen worden gebruikt. Bohemian kleuren die veel voorkomen zijn vrij opvallend, zoals oranje, geel en turquoise, maar ook natuurlijke kleuren, zoals beige en mintgroen. De natuurlijke kleuren worden wel eens gebruikt als een neutrale basis voor de kleurrijke accessoires. 

Het is belangrijk om niet te gek te doen met de bohemian kleuren. Probeer in ieder geval een kleur terug te laten komen op meerdere plekken, zodat er een samenhang is. Ben je niet van de kleuren? Dan zijn neutrale kleuren ook mooi in een bohemian interieur.

Een houten vloer staat goed in een bohemian interieur of bohemian woonstijl.
Bron: homedeco

Materialen van een bohemian woonstijl

Bij een bohemian woonstijl is het lastig om te zeggen welke materialen worden gebruikt, omdat er veel wordt gemixt. Materialen die het meest worden gebruikt zijn natuurlijke materialen, zoals leer, textiel, riet, rotan, hout, wol, linnen en steen. Dit lijstje is erg lang, maar binnen een bohemian interieur is veel toegestaan. Hierdoor heb je ook een ruime keuze en maakt het niet zoveel uit wat je doet.

Vloeren

Om je bohemian interieur tot een goed samengaand geheel te maken, is het logisch dat je vloer er ook natuurlijk uitziet. Je kan onder andere kiezen uit een betonnen vloer, een houten vloer of een vloer van natuursteen. 

Een betonnen vloer geeft je woning een stoere look, wat goed te combineren is met vloerkleed en plaids van wol. Een houten vloer is enorm veelzijdig en zorgt voor een warme en knusse sfeer in huis. Als je liever een vloer van natuursteen wilt, zijn graniet, marmer en leisteen goede keuzes.

Bohemian

Knus voor je huis logo favicon

Ben je op zoek naar inspiratie voor een bohemian interieur? Bekijk dan onze artikelen met tips en ideeën voor een bohemian woonstijl. Ontdek het hier bij Knus Voor Je Huis!

Black arrow right

De bohemian woonstijl

Lees onze artikelen over de bohemian woonstijl, van tips tot ideeën!

Een bohemian interieur creëren in de slaapkamer: zo doe je dat
Wooninspiratie voor een bohemian interieur

Meubels

De bohemian woonstijl kent vooral grote meubels, zoals een grote rieten hangstoel en grote kleden. Wandkleden met verschillende prints en kleuren passen hier goed bij. De tafels en kasten zijn vaak van hout, maar beperk jezelf niet. Zoals we al zeiden, is bijna alles toegestaan in een bohemian woonstijl.

Accessoires

De natuurlijke materialen van een bohemian interieur komen voor in zowel meubels als accessoires. Het draait in deze stijl allemaal om de accessoires. Denk hierbij aan wollen dekens, een rotan spiegel en kussens. Als je bijzondere souvenirs uit het buitenland hebt zijn deze ideaal voor je bohemian interieur. In tegenstelling tot de moderne woonstijl, geldt “less is not more, more is more” bij deze woonstijl. 

Daarbovenop zijn planten erg populair binnen deze woonstijl. Een overvloed aan planten is dan ook niet zo gek. Denk aan hangplanten, vetplanten, cactussen en tropische planten. Alles mag!

Yellow arrow
Maak gebruik van leuke meubels in een bohemian interieur.
Bron: Makeover
De hanglamp staat prachtig in je woonkamer.
Bron: homedeco

Je favoriete woonstijlen combineren

Een combinatie van stijlen die je je niet zou bedenken, maar toch voorkomt, is een bohemian industrieel interieur. Wat de twee stijlen gemeen hebben is het feit dat tweedehands meubels en accessoires goed te gebruiken zijn. Bekijk de foto hieronder om een idee te krijgen van een bohemian industrieel interieur en lees meer over de industriële woonstijl voor inspiratie.

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow