Een luxe klassieke badkamer: wij bieden inspiratie

Samenvatting Artikel

Luxe klassieke badkamer

Klassieke badkamer ideeën

Wil jij ook een klassieke badkamer? Deze badkamers ogen luxueus en hebben een geheel eigen uitstraling. Er wordt veel gebruik gemaakt van klassieke elementen. Waar moet je dan zoal aan denken? Wij vertellen meer over de klassieke badkamer en welke chique elementen je hier zoal in terugziet. Lees snel verder voor onze ideeën.

Neutrale kleuren aan de wand

Bij een klassieke badkamer kun je denken aan neutrale kleuren voor de tegels van de badkamer, zoals wit, zwart, beige of grijs. In moderne, klassieke badkamers zie je steeds meer zachte kleuren zoals beige terugkomen als tegels aan de wand of op de vloer. Ook witte tegels met zwarte randen passen in een klassieke badkamer en zijn momenteel erg populair.

Inrichting van de badkamer

De klassieke badkamer inrichting heeft doorgaans een subtiele mix met moderne elementen. Zo krijgt de badkamer een luxe uitstraling en behoudt deze toch de ouderwetse elementen. Wat je veel ziet, is een vrijstaand bad met een sierlijke kraan. Een vrijstaand bad zorgt ervoor dat er al snel een ruimtelijk effect ontstaat. Je kunt dit bad zowel tegen de muur plaatsen als in het midden van de badkamer zetten. Wat je ook veel ziet in de klassieke badkamer, is een sierlijke grote regendouche. Deze mag naast een vrijstaand bad dan ook zeker niet ontbreken in de badkamer.

Klassieke elementen

Wat een klassieke badkamer pas echt chique maakt, is het toevoegen van gouden elementen. Plaatst twee witte wasbakken naast elkaar en voorzie deze van gouden kranen. Kies voor een gouden zeeppompje en voeg een gouden rek toe waar je de handdoeken aan op kunt hangen. Wat ook mooi staat, zijn koperen elementen, zoals een koperen regendouche of een wit bad met een koperen rand. Kies altijd voor een specifieke kleur zoals koper of goud en laat dit terugkomen in de badkamer. Voeg deze gouden of koperen elementen toe in de kranen, de douchekop, de knoppen en de badkamerspiegel voor een mooi geheel. Ook een klassieke radiator staat werkelijk prachtig in de badkamer. Kies voor een sierlijke witte radiator met koperen, gouden of zilveren buizen.

Badkamermeubels

Welke meubels kun je het beste aan een klassieke badkamer toevoegen? Je kunt ervoor kiezen om een mooie kroonluchter op te hangen voor een chique effect. Koop een klassieke kast en verf deze in koperkleur, goud of zwart en berg hier je handdoeken en badkamerspullen in op. Een open kast is hierbij een aanrader. Ook een wasmand met sierlijke vormen is een aanwinst voor de badkamer.

Ook een klassieke badkamer? Maak gebruik van onze tips

Wil je een klassieke badkamer creëren? Maak dan gebruik van onze tips. Er zijn diverse webshops en fysieke winkels waar je diverse klassieke elementen voor in de badkamer kunt verkrijgen. Er zijn zelfs winkels die geheel gespecialiseerd zijn in klassiek sanitair. Bekijk online eens de vele mogelijkheden die er voor de badkamer zijn en stel zelf je klassieke elementen samen. Wij wensen je veel succes met het creëren van jouw eigen luxe, klassieke badkamer.

Recente blog artikelen
Tips voor het aankopen van een huis
Trends voor je huis
Wooninspiratie voor een bohemian interieur

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow