Een klassiek interieur? Wij hebben 10 tips voor je!

Samenvatting Artikel

Bekijk hier onze 10 tips voor een klassiek interieur.

10 tips voor een klassieke inrichting

Met een klassiek interieur geef je jouw woning een chique uitstraling. Maar hoe ziet een klassieke inrichting er precies uit en welke items mogen niet ontbreken in jouw woning? Wij geven je 10 woontips, zodat ook jij de klassieke woonstijl in huis kunt halen.

1. Kies voor een houten vloer

Bij een klassiek interieur zie je houten vloeren in diverse kleuren. Des te donker de kleur is, hoe luxer jouw ruimte oogt. Echter kan een lichte vloer in een heel licht pand ook zorgen voor deze chique uitstraling.

2. Behang de muren met een klassieke print

De klassieke woonstijl staat bekend om muren met een klassieke print. Denk aan een behang in barok stijl met diverse patronen of een bloempatroon. Toch liever een geverfde muur? Ga dan voor zachte kleuren of kies juist voor een donkere kleur.

3. Plaats een klassieke deur

Je kunt jouw deuren ook vervangen door klassieke deuren. Zo oogt je woning net wat klassieker en heb je mooie eyecatchers. Wat ook veel gezien wordt, zijn glas in lood schuifdeuren. Hiermee kun je twee ruimtes op een mooie manier afscheiden.

Plaats een klassieke deur voor een klassiek interieur.
Bron : woonhome

4. Ga voor velours gordijnen

Met velours gordijnen, geef je jouw ruimte pas echt een chique uitstraling. Deze gordijnen zie je vaak in luxe hotelkamers terug. Is velours niet geheel jouw stijl? Kies dan voor mooie zwarte shutters in de woonkamer.

5. Voeg royale details toe

Met royale details bedoelen wij ornamenten en sierlijsten. Deze worden veel in een klassiek interieur gezien. Mocht je geen originele details in jouw huis hebben, dan kun je ook een sierprofiel laten gieten bij een ornamentengieterij of een bezoek brengen aan jouw lokale bouwmarkt.

6. Kleed de woning aan met klassieke accessoires

Jouw klassieke inrichting maak je pas echt af met mooie accessoires. Je kunt hierbij denken aan kandelaren, een mooie kroonluchter en een brocante spiegel. Ook mooie planten en bloemen mogen niet ontbreken in jouw woning.

7. Maak de keuze voor klassiek meubilair

Een houten dressoir of eettafel met mooie ornamenten staan werkelijk prachtig in jouw woonkamer. En wat dacht je van klassieke stoelen met een velours zitting? Ook glazen bijzettafeltjes zijn erg populair.

Plaats klassiek meubilair voor een echte klassiek interieur.
Bron: homedeco

8. Combineer diverse vormen en afwerkingen

Combineer diverse vormen en afwerkingen die in het verleden populair waren. Hiermee haal je de klassieke woonstijl pas echt op. Denk aan een lederen fauteuil met krullingen die veel in de baroktijd werden gezien, in combinatie met een houten bijzettafeltje met mooie ornamenten.

9. Voeg klassieke verlichting toe

Niet alleen de al genoemde kroonluchter voegt iets extra’s toe aan je interieur. Er zijn ook diverse klassieke staande lampen en hanglampen met een mooie afwerking, zoals een staande lamp met een chique lampenkap.

10. Plaats een klassiek vloerkleed op de vloer

Plaats een klassiek vloerkleed op de vloer, zodat je net wat meer sfeer kunt toevoegen aan je woonkamer. Denk aan een wollen tapijt onder jouw salontafel.

Meer tips voor een klassiek interieur? Lees onze andere artikelen over de klassieke woonstijl!Recente blog artikelen
Een duurzaam interieur samenstellen? Lees deze tips!
Steigerhout in de tuin
Waarom een grote schoonmaak wonderen doet

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow