Fluwelen bank in een klassiek interieur

Samenvatting Artikel

Fluwelen bank

De fluwelen bank, hoe pas je deze toe?

Wil je een fluwelen bank in jouw klassieke interieur toepassen? Een goede keuze, want deze banken zijn helemaal on-trend. Al in de jaren 60 werden ze veel gezien en langzamerhand begonnen ze weer aan een opmars. Een fluwelen bank is een ware eyecatcher in de ruimte en zit ook nog eens ontzettend fijn. Wij vertellen je meer over de fluwelen bank.

Een zachte, glanzende stof

Een fluwelen bank is vervaardigd van zachte, glanzende stof. Deze stof werd vroeger veel gebruikt door mensen van adel. De stof heeft een chique uitstraling, wat een klassiek interieur dan ook geheel omhoog kan halen. Ook in een bohemian interieur of een wat stoerder interieur staat deze bank werkelijk prachtig. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren stof. Echter worden donkerblauw en donkergroen veruit het meest gekozen.

Een velours bank is hetzelfde als een fluwelen bank, hoewel er een groot verschil is. Velours is namelijk de gesneden variant van fluweel en een stuk zwaarder. Ook glanst het iets minder dan fluweel. De termen worden vaak in een adem genoemd, maar zijn dus wel degelijk verschillend. Wanneer je het liefst een iets minder glanzende bank wilt hebben, kun je het beste voor een velours bank kiezen.

De fluwelen bank schoonmaken

Als je een fluwelen bank of velours bank hebt gekocht, moet deze ook regelmatig onderhouden worden. Hoe kun je deze bank het beste schoonmaken? Allereerst is regelmatig de bank stofzuigen aan te raden. Dit kun je zelf eenvoudig doen. Stofzuig de bank minimaal 1x per week, zodat stof geen kans krijgt. Als je vlekken op de bank hebt gemaakt, moet je echter meteen actie ondernemen. Mocht je de vlek er niet met water en een doek uit kunnen krijgen, dan is het zeker aan te raden speciale producten in te zetten. 

Om er zeker van te zijn dat de bank niet aangetast wordt, kun je het middel het beste eerste op een verborgen plek uitproberen. Meng dit altijd met water en zeep, zodat je een oplossing krijgt. Met een zachte doek veeg je de vlek en de oplossing weg, waarna je de stof laat drogen. Is de fluwelen bank droog, dan kun je met een droge, zachte borstel het fluweel weer in de juiste richting borstelen. Mocht je twijfelen, dan kun je altijd nog specialisten inschakelen. Zo weet je zeker dat de vlek niet zal verergeren en de bank professioneel gereinigd wordt.

Kies jij ook voor een fluwelen bank?

Zowel de fluwelen bank als de velours bank staan prachtig in vrijwel ieder interieur en kun je in werkelijk allerlei kleuren verkrijgen. Het zijn vrij onderhoudsvriendelijke banken en wanneer er een vlek op komt, is de bank ook makkelijk te reinigen. Reden genoeg om de fluwelen bank een mooi plekje in huis te geven.

Recente blog artikelen
De leukste items voor in je huis en zithoek in 2023
Een duurzaam interieur samenstellen? Lees deze tips!
Tips voor vazen in huis

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow