Wooninspiratie voor een bohemian interieur

Samenvatting Artikel

Gebruik mooie witte macramé in een bohemian interieur.

Woonideeën voor een bohemian interieur

Wooninspiratie voor een bohemian interieur gezocht? In dit artikel geven wij je 8 verschillende woonideeën, zodat je jouw woning een echte bohemian feeling kunt geven. Je leest welke bohemian meubels onmisbaar zijn binnen jouw interieur, krijgt ideeën voor bohemian wanddecoratie en bohemian woonaccessoires. Met onze wooninspiratie voor een bohemian interieur, creëer jij straks een geweldige woning waar je heerlijk tot rust komt.

Oosterse invloeden

Bij het bohemian interieur wordt veel gebruik gemaakt van Oosterse invloeden. Zo worden Oosterse kussens veel gezien, maar ook Oosterse kleden en wandkleden worden veel als bohemian wanddecoratie gebruikt. De prints op deze stoffen, geven een mystieke uitstraling aan je interieur. Onmisbaar dan ook bij de bohemian woonstijl.

Macramé

Macramé was in de jaren 70 enorm populair en is nu weer terug te zien als bohemian decoratie. Deze mooie versiering geeft jouw ruimte een gezellige sfeer. Je kunt macrame in de winkel kopen, maar ook zelf aan de slag met het maken van macramé. Je kunt hier niet alleen een wandkleed van maken, maar ook gordijnen en nog vele andere soorten decoratie.

Macramé voor je bohemian interieur.
Bron : unsplash

Een fijne poef

Een comfortabele poef doet het altijd goed naast jouw bohemian meubels. Ga voor een exemplaar met een fijne stof, zodat je zeker weet dat je comfortabel zit. Vermijd hierbij een leren poef. Hoewel ook deze bij de bohemian woonstijl past, zit hij toch minder prettig.

Een comfortabele hangstoel

Met een hangstoel breng je de bohemian vibe pas echt in je huis. Hier kun je je lekker in terugtrekken met een goed boek. Een hangstoel geeft jouw woning ook nog eens een natuurlijke uitstraling, doordat deze veelal wordt gemaakt van rotan.

Stenen als decoratie

Edelstenen worden veel gebruikt als bohemian decoratie. Leg ze in kleine groepjes op de vensterbank neer of op de schouw. Ook heel leuk is een zoutsteen met een waxinelichtje. Steek je deze aan, dan zie je het licht prachtig door de steen heen schijnen.

Vintage meubels

Ga eens langs bij jouw lokale kringloop. Hier kun je vaak de mooiste vintage meubels vinden voor jouw bohemian interieur. Denk aan kasten, bijzettafels, lampen en nog veel meer. Ook online kun je veel vintage meubilair vinden.

De rotan lamp

Een rotan lamp geeft jouw woonkamer of slaapkamer een rustige uitstraling. Ook past deze lamp perfect bij macramé wanddecoratie en een rieten nachtkastje. Een rotan lamp is dan ook de perfecte aanvulling op jouw interieur en past geheel bij de bohemian woonstijl.

Het kamerscherm

Koop een mooi kamerscherm met bloemen of een scherm van rotan. Je kunt hier een specifiek gedeelte van jouw slaapkamer of woonkamer mee afscheiden. Kamerschermen geven jouw bohemian interieur een speciale touch, waarmee je een unieke uitstraling kunt creëren.

Aan de slag met onze wooninspiratie

Met deze 8 verschillende woonideeën weet je zeker dat je jouw interieur een bohemian vibe geeft. Wil je meer inspiratie voor jouw bohemian interieur en zoek je tips voor een specifiek gedeelte van jouw woning? Bekijk op onze website dan ook eens onze andere artikelen over de bohemian woonstijl. Je zal hier ongetwijfeld een hoop inspiratie vinden!

Recente blog artikelen
Schutting laten plaatsen in tuin
Creatieve oplossingen voor in de tuin
Mooie landelijke tegels gezocht? Wij bieden inspiratie

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow