10 tips voor een bohemian interieur

Samenvatting Artikel

Bekijk onze 10 tips voor een bohemian interieur.

Met deze 10 tips haal jij de bohemian woonstijl in huis

Het bohemian interieur staat voor vintage, zelfgemaakte meubels, Oosterse prints en opvallende kleuren. Hierbij worden items uit diverse werelddelen met elkaar gecombineerd, waarbij het geheel toch in balans blijft. In dit artikel voorzien wij je van 10 woontips voor een bohemian inrichting, zodat ook jij deze mooie woonstijl in huis kunt halen.

1. Ga voor kleurrijk

Bij de bohemian woonstijl wordt vaak een bonte mix van kleuren gebruikt. Hoe kleurrijk je het wilt maken, is geheel aan jou. Je kunt kiezen voor het toevoegen van kleurrijke accessoires, kunst en mooie kussens. De muren kun je dan het beste in een neutrale kleur schilderen, zoals wit of grijs. Wil je jouw bohemian inrichting nog kleurrijker, dan kun je ook de wanden van een vrolijke kleur voorzien, zoals oranje of bordeaux.

Kleurrijk in een bohemian interieur.
Bron : homedeco

2. Mix diverse prints met elkaar

Door verschillende prints met elkaar te combineren, wordt jouw bohemian interieur een stuk bonter. Ook hierbij kun je zelf kiezen hoe ver je hiermee wilt gaan. Heb je de voorkeur voor een rustiger interieur? Kies dan voor een neutrale basis.

3. Kies voor een mix van oude en nieuwe meubels

Een bohemian interieur is vaak een mix van oud- en nieuw meubilair. Denk aan een vintage kastje gecombineerd met een nieuwe design lamp, of een oude fauteuil in combinatie met een moderne bijzettafel. Door oud en nieuw met elkaar te combineren, krijgt jouw woning een unieke uitstraling.

Mix oude en nieuwe meubels in je bohemian interieur.
Bron: homedeco

4. Kleed jouw woning aan met diverse stoffen

Een mooi kleed aan de muur of op de vloer, zorgt voor een echte bohemian feeling.
Combineer meerdere kleuren, maar zorg wel voor een balans met de rest van het interieur.

5. Kies voor natuurlijke materialen

In een bohemian interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Stoffen en warme kleuren zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Kies voor meubilair van hout en voeg houten accessoires toe. Je kunt uiteraard ook een mooie houten vloer laten leggen.

Natuurlijke materialen worden veel gebruikt in een bohemian interieur.
Bron: makeover

6. Koop veel planten

Bij de bohemian woonstijl zijn planten onmisbaar. Kies voor een combinatie van enkele grote kamerplanten en kleine planten. Zet bijvoorbeeld cactussen naast elkaar op de vensterbank of op een houten plank.

7. Combineer zilveren en gouden elementen

Zilver en goud worden vaak gemixt in een bohemian interieur. Denk aan een combinatie van zilveren lampen en gouden kaarsenhouders of een gouden vaas gecombineerd met een zilveren sieradendoosje.

8. Maak een knusse lage zithoek

Met kussens kun je gemakkelijk een lage zithoek creëren. Hier kun je lekker thee drinken of een boek lezen. De must have voor een bohemian interieur.

9. Kies voor veel accessoires

Maak gebruik van veel accessoires in jouw bohemian interieur, zodat je hier een vrolijk geheel van kunt maken. Pas echter op dat je niet teveel accessoires gebruikt, omdat je interieur dan al snel te druk kan ogen.

Maak gebruik van veel accessoires in jouw bohemian interieur.
Bron : unsplash

10. Durf te experimenteren

Als laatste tip: durf te experimenteren. Probeer diverse items en eyecatchers met elkaar te combineren. Zo creëer je jouw persoonlijke bohemian interieur!

Recente blog artikelen
Mooie landelijke tegels gezocht? Wij bieden inspiratie
Behaaglijk warm met infrarood panelen
Verschillende moderne keukens: wat zijn de basiselementen?

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow