Een bohemian interieur creëren in de slaapkamer: zo doe je dat

Samenvatting Artikel

Bohemian interieur slaapkamer

Een echte bohemian slaapkamer maak je zo

Wil je een echte boho slaapkamer creëren? De bohemian woonstijl wint steeds meer aan populariteit. Hoe dit komt? Het boho interieur is vrij uitbundig, wat maakt dat je diverse kleuren, prints, decoratie en accessoires kunt samenvoegen om zo jouw unieke stijl te creëren. Wij bieden volop inspiratie, zodat je straks een mooie bohemian slaapkamer hebt die geheel bij jou zal passen. Lees snel verder voor onze tips.

Hoe ziet een boho slaapkamer eruit?

Bij een bohemian slaapkamer kun je denken aan veel kleur, decoraties en accessoires. Het bevat invloeden van over de hele wereld en is vaak ietwat artistiek. Er wordt veel gebruik gemaakt van diverse materialen, waaronder natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan hout, wol en linnen. Deze stijl hoeft er echt niet altijd uitbundig uit te zien. Soms kiezen mensen ervoor om de slaapkamer rustig te houden en slechts voor enkele boho eyecatchers te kiezen.

Durf met kleur te spelen

Maak je boho slaapkamer lekker kleurrijk. Gebruik een of twee kleuren als basiskleuren en voeg hier nog 4 kleuren aan toe. Hiermee voeg je accenten toe aan de ruimte. Ga los met verschillende patronen en prints. Wil je de slaapkamer toch iets rustiger aankleden? Ga dan voor kleuren zoals oranje, goud, aardebruin, donker roze, aubergine of warm rood.

Maak zelf een bed

Een bohemian slaapkamer kan niet zonder een mooi zelfgemaakt bed. Dit kun je doen door meerdere pallets op te stapelen op de vloer. Leg er een fijn matras op en je bent klaar. Je kunt ook zelf een prachtig hemelbed maken door meerdere doeken aan elkaar aan het plafond te bevestigen.

Gebruik volop dekens en kussens

Kies voor dekens, kussens of plaids in diverse kleuren en patronen. Je kunt het zo vrolijk of rustig maken als je wilt. Maak een hoek met meerdere opgestapelde kussens, zodat je je hier fijn kunt terugtrekken met een boek. Leg mooie kussens op je bed of op die ene mooie stoel in je kamer.

Voeg vintage items toe

Vintage mag uiteraard ook niet ontbreken. Ga voor een vintage houten nachtkastje of kies voor een antieke kledingkast. Ook meubels van rotan, riet, bamboe of hout staan prachtig in de slaapkamer. Ook leuk is een vintage tapijt of een oud Perzisch tapijt.

Kies voor bijzondere accessoires

Voor een boho slaapkamer worden bijzondere accessoires uit diverse landen gebruikt. Voeg souvenirs toe die je van een van je reizen hebt meegenomen of ga op zoek naar mooie handgemaakte producten bij de kringloop of de Wereldwinkel. Wat dacht je van een mooie dromenvanger boven je bed of mooie vulkanische stenen die je in de vensterbank kunt leggen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Aan de slag met onze tips

Wil jij een bohemian slaapkamer waar je je thuis voelt? Ga dan meteen aan de slag met onze tips. Ga op zoek naar de mooiste bohemian meubels, decoratie en accessoires en geef jouw boho slaapkamer een echte boost! 

Recente blog artikelen
Planten die passen bij een botanische woonstijl
Tips voor het aankopen van een huis
Een modern en duurzaam interieur creëren doe je zo

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow