Wat doet een aankoopmakelaar?

Samenvatting Artikel

Taxateur

Wat doet een aankoopmakelaar?

Het kopen van een huis is altijd een stressvolle klus. Daarnaast gaat het vaak om veel geld, dus het is belangrijk dat je de juiste prijs betaalt voor jouw droomhuis. Misschien ga je voor een huisje in de stad of woon je liever landelijk. Als je op zoek bent naar professionele hulp bij het kopen van een huis en advies wilt, dan kan het aantrekkelijk zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. De aankoopmakelaar biedt jouw professioneel advies in deze stressvolle periode en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Hieronder leggen we uit wat een aankoopmakelaar voor jou kan beteken en wat de voordelen zijn. 

Objectief advies van de aankoopmakelaar

Degene die zijn huis wil verkopen, probeert natuurlijk een zo hoog mogelijke prijs voor zijn huis te krijgen. Jij wilt juist een zo laag mogelijke prijs betalen voor jouw droomhuis, maar hoe weet je of je niet te veel betaalt? In zulke gevallen is het aan te raden om een verkoopmakelaar in te schakelen. De verkoopmakelaar heeft namelijk zelf geen belang in de prijs, jij betaalt immers een vast bedrag aan de verkoopmakelaar voor zijn diensten. Voor de waardebepaling van het huis werken zij met professionele taxateurs die alle belangrijke aspecten zoals schades, extra’s en de omgeving in het rapport meenemen. 

Voordelen van een aankoopmakelaar

  • De aankoopmakelaar is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo legt hij jou precies uit hoe de buurt zich in de toekomst zal ontwikkelen, welke voorzieningen er in de buurt zijn en wat de nadelen van de buurt zijn. 
  • De prijs van een nieuwe woning is misschien wel het belangrijkste aspect. Aankoopmakelaars hebben altijd professionele taxateurs in dienst zodat jij nooit te veel zal betalen. 
  • Verhuizen is al moeilijk genoeg en dan moet je ook nog eens rekening houden met alle transactiekosten en de overdracht. De aankoopmakelaar kan een deel van deze lasten overnemen zodat jij je kunt focussen op andere dingen.
  • Je krijgt altijd genuanceerd advies. De meeste partijen hebben altijd wel ergens een belang, maar een aankoopmakelaar werk in dienst van jou. Jij krijgt dus altijd het beste advies. 

Heb ik een aankoopmakelaar nodig?

Het is zeker niet verplicht om een aankoopmakelaar in dienst te nemen, maar zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kan een aankoopmakelaar veel werk uit je handen nemen. Het kan dus zeker lonen als je zelf niet veel tijd beschikbaar hebt. Verder is het lastig om zelf je droomhuis te vinden. Je weet immers niet welke huizen er allemaal te koop staan en al helemaal niet welke huizen er binnenkort in de verkoop gaan. Een aankoopmakelaar is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en helpt jou bij het vinden van je droomhuis.

Recente blog artikelen
Tips om de galm en echo’s in huis te verminderen
10 tips voor een industrieel interieur
Schutting laten plaatsen in tuin

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow