Wooninspiratie voor een vintage interieur

Samenvatting Artikel

Een mooi kistje staat leuk in een vintage interieur.

Woonideeën: vintage meubels, accessoires en wanddecoratie

Een vintage interieur in jouw huis creëren en op zoek naar wooninspiratie? In dit artikel voorzien wij je van meerdere woonideeën. Hierdoor weet je straks precies wat de must have items zijn voor de vintage woonstijl en hoe ook jij de sfeer van vroeger in huis kunt brengen. Lees snel verder voor onze vintage wooninspiratie.

Scandinavische meubels

Onder de vintage meubels worden Scandinavische meubels in veel woningen gezien. Deze aparte stijl haalt de sfeer van vroeger weer terug en geeft jouw woning een unieke uitstraling. Ga voor een mooi Scandinavisch vloerkleed of voeg een tafel of kast in deze stijl toe aan jouw interieur.

Tapijt met veel kleuren

Een tapijt met veel kleuren is enorm vintage. Hierbij kun je denken aan kleuren zoals oranje, bruin en geel. Ook geometrische vormen komen veel terug in een vintage interieur. Een vloerkleed met een geometrisch patroon brengt dan ook een echte vintage vibe in huis.

Veel planten

In een vintage interieur staan veel planten. Veel gezien zijn vetplanten en cactussen. Deze zijn niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar brengen ook veel sfeer in je woning.

In een vintage interieur staan veel planten, zoals vetplanten en cactussen.
Bron: homedeco

Een platenspeler

Een platenspeler is typisch iets van vroeger en heeft weer fors aan populariteit gewonnen. Zo worden er diverse nieuwe platenspelers geproduceerd en brengen hedendaagse artiesten hun muziek tegenwoordig ook op LP uit. Met een platenspeler geniet je pas echt van jouw favoriete muziek.

Oude tafelradio

Naar de radio luisteren kan ook via een oude tafelradio. Deze heeft een typische vintage uitstraling. Ga voor een tafelradio in een opvallende kleur of kies juist voor een meer neutrale kleur, zodat er een mooi contrast ontstaat met de rest van je interieur.

Typemachine

Typemachines werden vroeger veelvuldig gebruikt en ook nu is hier veel vraag naar. Een typemachine is dan ook een echte eyecatcher. Gebruik hem waarvoor hij bedoelt is, of zet hem mooi in het zicht op een grote plank of een kast.

Typemachines zijn een echte eyecatcher en passen goed bij een vintage interieur.
Bron : unplash

Behang op de muren

Breng sfeer aan op de muur met een mooi antiek behang. Kies voor een behang met stippen, bloemen, ruiten of ga voor geometrische vormen. Online kun je vaak nog het behang van vroeger vinden. Ook nu wordt er nog behang gemaakt wat erg dichtbij de vintage stijl ligt en eenvoudig toe te passen is op jouw muren.

Een oud fototoestel

Een oud fototoestel is een superleuke vintage woonaccessoire. Je kunt hem als decoratie neerzetten op een houten plank of kast, of zelf aan de slag gaan met fotograferen. Er zijn diverse oude Polaroid camera’s in omloop die je nog prima kunt gebruiken en waar je de mooiste foto’s mee kunt maken. Ook rolletjes zijn nog volop beschikbaar.

Een industriële hanglamp

Een industriële hanglamp brengt een antieke sfeer in je ruimte. Hang hem boven de eettafel of kies ervoor om meerdere hanglampen naast elkaar te hangen voor een extra effect. Ga hierbij voor een grijs, bruin of koperen exemplaar.

Meer inspiratie voor een vintage interieur? Bekijk ook eens onze andere artikelen.


Recente blog artikelen
DIY-projecten voor een romantische woonstijl
Wooninspiratie voor een klassiek interieur
Steigerhout in de tuin

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow