Mooie landelijke tegels gezocht? Wij bieden inspiratie

Samenvatting Artikel

Krukjes

De mooiste landelijke vloertegels

Landelijke vloertegels gezocht? Wij vertellen je meer over de diverse landelijke tegels die er zijn en wat deze tot een aanwinst maken voor jouw ruimte. De landelijke stijl is momenteel zeer populair. Het is een tijdloze stijl die je ook kunt combineren met andere stijlen, zoals de industriële stijl, moderne stijl en klassieke stijl. Dit geldt niet alleen voor landelijke interieur items, maar ook voor de vloeren. Een veel gekozen vloer bij de landelijke stijl is dan ook de tegelvloer, vanwege het ietwat verweerde doch mooie uiterlijk. Lees verder voor onze selectie landelijke vloertegels.

De houtlook tegel

Onder de landelijke vloertegels wordt de houtlook tegel veel gezien. De print beschikt volop over details en de houtstructuur is haast voelbaar. De kenmerkende warme uitstraling zorgt ervoor dat de houtlook tegel precies bij de landelijke woonstijl past. In de legwijze kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van mooie houten tegels met een visgraat motief? De houtlook tegel wint het steeds vaker van de houten vloer, omdat deze tegels tegen krassen en vlekken bestand zijn. Daarbij zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk. Ook kunnen deze tegels gemakkelijk worden gebruikt voor de badkamer of de toiletruimte.

De leisteen tegel

Ook de leisteen tegel is een van de veelgekozen landelijke tegels. Dit komt omdat ze beschikken over een gelaagde structuur, waardoor elke tegel een uniek uiterlijk heeft. Het samenvoegen van de tegels creëert een mooi geheel in de ruimte. De leisteen tegels kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast en blijven zelfs buiten hun mooie staat behouden. Tevens is de tegel betaalbaar en verkrijgbaar in diverse maten.

Keramische tegels

Wist je dat er ook landelijke keramische tegels bestaan? Deze zijn speciaal op de markt gebracht en bootsen de getrommelde randen perfect na. Je kunt ook diverse keramische tegels met diverse prints kopen, om daar gezamenlijk een mooi geheel van te maken. Een groot voordeel van deze landelijke vloertegels is dat ze krasbestendig zijn, weinig onderhoud nodig hebben, hun kleur lang behouden en doorgaans antislip zijn.

De castle stone tegel

Andere mooie landelijke vloertegels zijn de castle stone tegels. Dit is een leisteensoort met een ietwat oude uitstraling. Vanwege de mooie robuuste uitstraling staan deze vloeren ook wel bekend als kloostervloeren of kerkvloeren. Deze tegel is een ware topper ondere de landelijke tegels en is verkrijgbaar in grijs, beige en zwart. Ook kun je de castle stone tegels verkrijgen in diverse patronen en maten. Ze zijn puur geschikt voor de binnenruimte. Leg je ze buiten, dan zullen deze landelijke tegels snel verweren en hun mooie kleur verliezen.

Aan de slag met landelijke vloertegels

Landelijke tegels zijn over het algemeen sterke tegels en daarbij erg onderhoudsvriendelijk. Een groot voordeel is dat je de tegels voor diverse ruimtes in huis kunt gebruiken. Zo zijn landelijke vloertegels niet alleen toepasbaar in de woonkamer en hal, maar kun je ze ook leggen in de keuken, badkamer en toiletruimte. Zo kun je jouw hele woning aankleden met sterke, mooie landelijke vloertegels. Kies jij ook voor landelijke tegels?

Recente blog artikelen
Een bohemian interieur creëren in de slaapkamer: zo doe je dat
Een betonlook muur creëren: dit zijn de opties
Met dienbladen kleed jij jouw woning mooi aan!

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow