De voordelen van landelijk wonen? Je leest het hier!

Samenvatting Artikel

Laat je inspireren voor een klassiek interieur.

Landelijk wonen biedt vele voordelen

Wil jij graag landelijk wonen? Deze vorm van wonen wint steeds meer aan populariteit. Veel mensen overwegen de drukke stad te verruilen voor een droomhuis in een rustige omgeving. Vaak is dit een omgeving met veel landelijke kenmerken, zoals meer groen, rust en veiligheid. Landelijk wonen brengt vele voordelen met zich mee. Welke voordelen dit precies zijn? Daar vertellen wij je uitgebreid over. Lees snel verder voor meer informatie.

Meer ruimte

Ga je landelijk wonen, dan beschik je vaak over meer ruimte. Dit betekent dat je niet alleen groter woont, maar vaak ook een grotere tuin hebt. Dit geeft mogelijkheden om zelf je eigen groentetuin te onderhouden, bomen te planten of een grote speeltuin voor de kinderen te bouwen. Een grote tuin biedt eindeloze mogelijkheden.

Je ervaart meer rust

Veel mensen kiezen ervoor om landelijk te gaan wonen, omdat je dan meer rust hebt. Op het platteland zijn er minder mensen en is er minder verkeer. Dit in tegenstelling tot de grote stad, waar vaak vele mensen zijn en het lastiger is om je voort te bewegen tussen het drukke verkeer. Veel mensen vinden het heerlijk om niet meer dagelijks met deze drukte te maken te hebben.

Een goedkopere woning

In vergelijking met huizen in de stad, is op het platteland wonen een stuk goedkoper. Landelijk wonen is weliswaar populair, maar er zijn steeds meer mensen die het liefst in de stad willen wonen. Denk aan studenten, jonge werkenden en gezinnen. Dit maakt dat er veel concurrentie is op de woningmarkt, wat in het platteland kleiner is.

Je hebt meer privacy

Wanneer je een vrijstaand huis koopt, zal je meer privacy hebben. Je hebt immers geen naaste buren. Je kunt hier dan ook fijn met je partner of gezin wonen en volop van je privacy genieten. Van geluidsoverlast zul je dan ook niet snel last hebben. Ook woon je een stuk veiliger, omdat er meer wordt ingebroken in de drukke steden.

Meer groen om je heen

Wat landelijk wonen tot een groot voordeel maakt, is dat je omringd bent door groen. Zo heb je volop groen rondom je woning en een grotere kans dat je binnen enkele meters al in een mooi natuurgebied bent. Wanneer je dol bent op de natuur en graag wandelingen maakt, is het dan ook zeker aan te raden om landelijk te gaan wonen.

Dieren houden

Ook dieren houden zoals kippen, paarden en koeien wordt mogelijk door landelijk te gaan wonen. Ideaal als je veel van dieren houdt en hier graag mee bezig bent. En je hebt ook nog eens de mogelijkheid om iedere dag verse koeienmelk te drinken of een vers gebakken eitje te eten. Lekker en gezond!

Kies jij ook voor landelijk wonen?

Zoals je leest, heeft landelijk wonen diverse voordelen. Verruil jij de stad ook voor het rustige platteland? Laat je eens informeren over de mogelijkheden van landelijk wonen en kies ook voor deze mooie stap naar het platteland!

Recente blog artikelen
Behaaglijk warm met infrarood panelen
Alles over schuttingen en huisdieren
Een duurzaam interieur samenstellen? Lees deze tips!

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow