Een landelijk interieur creëer je zo met onze 10 tips!

Samenvatting Artikel

Bekijk hier hoe je een landelijk interieur creëert met onze 10 tips.

10 tips voor een landelijke inrichting van jouw woning

Ook een landelijk interieur in jouw woning? Dat kan met onze 10 tips. Wij vertellen je welke meubels niet mogen ontbreken bij een landelijke inrichting en welke kleuren de boventoon voeren. Lees snel verder voor onze woontips!

1. Kies voor landelijke kleuren

Voor een landelijk interieur zijn landelijke kleuren de basis. Met de juiste kleur op jouw muren, ben je al bij het begin. Kies voor verschillende nuances van wit, grijs of bruin. Kies niet voor spierwit, maar ga eerder voor gebroken wit, beige, lichtgrijs of andere zandtinten.

2. Laat de vloer aansluiten op jouw muren

Laat de vloer die je kiest aansluiten op de rest van de muren. Bij een landelijke woonstijl worden houten vloeren veel gezien, zoals een vergrijsde houten vloer of parket in een lichte tint.

3. Plaats tegels op de vloer en op de muren

Tegels op de vloer zijn kenmerkend voor een landelijk interieur. Ze doen denken aan de oude boerderijen en landhuizen van weleer. Destijds werd er veel gebruik gemaakt van tegels in de eetkamer, keuken, badkamer en hal. Hiermee haal je de landelijke sfeer ongetwijfeld omhoog.

4. Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen mogen niet ontbreken bij een landelijke woonstijl. Kies voor een mooi houten keukenblok en voeg diverse houten elementen aan jouw woning toe. Ook wol, linnen, jute, vilt, riet en touw worden veel gebruikt bij deze stijl.

5. Kies voor praktische meubels

Bij een landelijk interieur voeren praktische meubels de boventoon. Deze zijn vaak robuust, groot en grof, maar zien er mooi uit. Wat dacht je van een diepe fauteuil, een bank met grote kussens of zachte eetkamerstoelen met een hoge leuning? Je brengt hier ongetwijfeld veel sfeer mee in huis.

6. Ga voor lange gordijnen

Als je grote ramen hebt, staan lange gordijnen werkelijk prachtig. Heb je kleinere ramen? Maak dan de keuze voor lichtgekleurde gordijnen van een zware stof. Zorg dat ook deze gordijnen lang zijn en tot de grond komen voor het echte landelijke effect.

Landelijk interieur lange gordijnen
Bron : vtwonen

7. Neem een kijkje bij de kringloop

Bij de kringloop worden vaak diverse landelijke meubels en accessoires aangeboden. Het loont dan ook zeker om hier eens een kijkje te nemen. Wie weet wat je straks voor moois mee naar huis neemt.

8. Houd de inrichting rustig

Houd jouw landelijke inrichting rustig en koop niet allemaal overbodige accessoires voor jouw woning. De kans is er namelijk dat jouw woning meer kitsch gaat ogen. Een rustige inrichting is dan ook een aanrader.

9. Kies voor een combinatie van landelijk en modern

Je kunt ook een landelijke inrichting met moderne elementen combineren, zodat jouw woning een wat stoerdere uitstraling krijgt. Denk aan het toevoegen van zwarte stalen deuren.

Woonkamer interieur met natuurlijke materialen
Bron : boholifestylestore

10. Voeg een open haard toe

Met een open haard haal je pas echt de oude sferen van weleer in huis. Kies voor een antiek exemplaar of ga voor een nieuwe haard. Je zal ongetwijfeld gaan genieten van het knisperende houtvuur.

Meer inspiratie voor een landelijk interieur? Lees onze andere artikelen!

Recente blog artikelen
Leuke krukjes voor in huis gezocht? Lees deze tips!
10 tips voor een industrieel interieur
Fluwelen bank in een klassiek interieur

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow