Schutting laten plaatsen in tuin

Samenvatting Artikel

Schutting laten plaatsen in tuin uitgelichte afbeelding 01

Als je op zoek bent naar manieren om je tuin wat meer privacy te geven en een gezellige sfeer te creëren, dan is het laten plaatsen van een schutting zeker het overwegen waard! Of je nu een drukke straat, nieuwsgierige buren of gewoon wat extra beschutting tegen de wind wilt vermijden, een schutting kan een geweldige oplossing bieden. Lees hier alles over het laten plaatsen van een schutting in je tuin.

Daarom een schutting laten plaatsen in de tuin

Een schutting laten plaatsen in de tuin is zeker een goed idee. Schuttingen bieden vooral privacy en meer sfeer in de tuin. Ze zijn in vele soorten, vormen en maten verkrijgbaar. In dit artikel vertellen wij je wat de redenen zijn om een schutting te laten plaatsen in de tuin, uit wat voor soort schuttingen je kunt kiezen en of je deze het beste zelf kunt plaatsen of laten plaatsen. Lees snel verder en ontdek meer!

Redenen om een schutting in de tuin te laten plaatsen

Er zijn verschillende redenen om een schutting in de tuin te laten plaatsen. Als je een tuin gaat inrichten, worden er diverse onderdelen met elkaar gecombineerd. Denk aan de veranda gecombineerd met het terras, enzovoort. Een schutting in de tuin plaatsen biedt de volgende voordelen:
– Meer privacy: als je een schutting in de tuin plaatst, is meer privacy gegarandeerd. Je buren kijken niet zomaar de tuin in en ook inbrekers hebben niet snel zicht op je tuin en jouw eigendommen. Ook kun je lekker in de tuin ontspannen zonder blikken van voorbijgangers of nieuwsgierige buren.
– De tuin krijgt een sfeervolle uitstraling: wanneer je een schutting in de tuin plaatst, krijgt je tuin een meer sfeervolle uitstraling. Dit is vooral zo als je een houten schutting plaatst. Deze hebben namelijk een warme en natuurlijke uitstraling.
– Minder onderhoud bij het kiezen van de juiste tuinafscheiding: maak je de keuze voor de juiste tuinafscheiding, dan hoef je ook minder onderhoud te verrichten. Aan een heg ben je namelijk veel meer tijd aan onderhoud kwijt dan aan bijvoorbeeld een houten schutting of een betonnen schutting. 

Voorbeeld - Schutting laten plaatsen

Uit wat voor soort schuttingen kun je kiezen?

Er zijn verschillende soorten schuttingen waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit een schutting van hout, beton en composiet.
– Houten schutting: hout is zeer veelzijdig en geeft de tuin een warme sfeer. Er zijn diverse houten schuttingen met elk een andere levensduur. De hardhouten schutting staat bekend als de houten schutting met de langste levensduur.
– Beton: beton is zeer robuust en gaat lang mee. Plaats je een schutting van beton, dan hoef je vrijwel niet meer naar je omheining om te kijken. Ook de hout-beton schutting is een mooie optie, wat een schutting is waarbij hout en beton met elkaar zijn gecombineerd.
– Composiet: ook composiet heeft vele voordelen. Zo is het van goede kwaliteit en behoeft het weinig onderhoud. Een schutting van composiet gaat lang mee en heeft een natuurlijke houten uitstraling. 

Zelf een schutting in de tuin plaatsen of laten plaatsen?

Je kunt zelf een schutting in de tuin plaatsen, maar deze klus dient vrij precies te gebeuren. De schutting moet stevig in de grond staan, zodat deze niet omwaait als het hard aan het stormen is. Verder moet de schutting waterpas staan. Het beste kun je een schutting laten plaatsen door een professional. Zo weet je altijd zeker dat dit op de beste manier gebeurt en je schutting niet snel in de tuin ligt.

Recente blog artikelen
Alles over schuttingen en huisdieren
Tuinieren voor beginners
Creatieve oplossingen voor in de tuin

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow