Droogbloemen in huis

Samenvatting Artikel

Droogbloemen

Als echte bloemenliefhebber herken je waarschijnlijk het gevoel wanneer je mooie bloemen dood gaan of uitdrogen. Wil je zo lang mogelijk van sfeervolle bloemen kunnen genieten? Dan zullen droogbloemen zeker wat voor jou zijn. Droogbloemen zijn in principe hetzelfde als normale bloemen, het enige verschil ligt in het feit dat ze zijn uitgedroogd. Hierdoor kunnen ze een stuk langer mee. De meeste echte bloemen kunnen maximaal drie weken mee, maar een droogboeket kan meegaan voor zo’n zes maanden. In dit artikel vertellen we je alles over droogbloemen voor jouw huis!

Welke soorten droogbloemen zijn er?

Bijna alle bloemen kunnen worden omgetoverd tot droogbloemen. De meest voorkomende zijn onder andere rozen, lavendel papaver en zonnebloemen. Deze worden door professionals gedroogd, zodat het kan worden bewerkt door bloemisten. Hieruit worden diverse droogboeketten samengesteld.

Hoe worden droogbloemen gemaakt?

Droogbloemen maken is een vrij eenvoudig proces, die je zelf ook kunt uitvoeren. Dit proces bestaat uit de volgende stappen:

  1. Selecteer een bloem of meerdere bloemen die je wilt drogen en verwijder de blaadjes ervan.
  2. Bind de bloemen aan elkaar vast met een touwtje, zodat je een mooi bosje bloemen hebt.
  3. Hang vervolgens de bloemen ondersteboven op aan een rek en laat ze op een warme plek drogen.
  4. Wacht een aantal dagen totdat de bloemen volledig uitgedroogd zijn.

Na dit proces kun je een mooie vaas vinden om je droogbloemen in te doen. Naast dit proces is er nog een drogingsproces, waarbij de oven. Echter wordt door vooral gebruikt door professionele bloemisten.

Levensduur van droogbloemen

Het grootste voordeel van droogbloemen is hun lange levensduur. Ze kunnen tot wel zes maanden meegaan, wat heel wat is in tegenstelling tot normale bloemen. Bovendien hebben droogbloemen geen verzorging of onderhoud nodig. Dit betekent dat ze geen water nodig hebben om te blijven leven. Wel zijn er een aantal tips die je kunt volgen als je de levensduur wat wilt uitrekken:

  • Plaats de bloemen in een niet te droge en niet te vochtige omgeving.
  • Verplaats de bloemen niet te vaak.
  • Plaats de bloemen op een plek waar ze voldoende zonlicht krijgen, maar niet te veel.
  • Raak de bloemen niet aan en zorg ervoor dat andere objecten de bloemen ook niet aanraken. Dit kan er anders voor zorgen dat ze bruin worden.

Zoek naar een mooie vaas voor je droogbloemen

Nu je een mooi droogboeket hebt, is het natuurlijk logisch dat je deze in een mooie vaas plaatst. Hier zijn verschillende soorten en maten van waar je uit kunt kiezen. Zo kun je gaan voor een standaard vaas die geschikt is voor elke bos bloemen, maar er zijn ook vazen met een luxere uitstraling. Zoek een vaas die bij jouw interieur en stijl past.

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar inspiratie of woonideeën voor jouw huis? Kijk dan eens naar de andere artikelen op Knus voor je Huis. Wij geven inspiratie en ideeën, zodat jij je woning kan omtoveren tot een ware droomhuis.

Recente blog artikelen
Vegan accessoires
Steigerhout in de tuin
Lampen voor in de woonkamer gezocht? Lees onze ideeën!

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow