Tips voor vazen in huis

Samenvatting Artikel

Vazen

Iedereen houdt wel van bloemen en heeft ze weleens in huis gehad. Hierbij is het uiteraard belangrijk om er een passende vaas voor te hebben. Bovendien moet de vaas ook aansluiten bij je interieur, zonder dat het te erg de aandacht trekt. Dit kan ervoor zorgen dat het lastig is om een goede vaas te kiezen voor je bloemen. Daarom geven we je graag een aantal tips voor het kiezen van een vaas, die ook goed bij je interieur zal passen.

1. Ga voor eenvoudige vazen

Op zoek naar mooie bloemenvazen, maar geen idee waar je moet kijken en welke je moet kiezen? Wij helpen je hier graag bij. Ga vooral niet voor een vaas met veel details en kleuren, als je wilt dat het niet het middelpunt van de aandacht wordt. Kies daarom voor een eenvoudige vaas, deze past bij elke interieurstijl. Zelfs binnen eenvoudige vazen heb je ruim de keuze. Zo zijn er lange strakke vazen, ronde vazen of vazen in een cilindervorm verkrijgbaar. Een simplistische stijl heeft veel esthetische waarde. Ook zal het bij elke bloemenboeket passen, of het nu om een bos rozen of tulpen gaat.

2. Kies voor praktische vazen

Er zijn veel verschillende vazen in diverse kleuren en maten verkrijgbaar. Echter wordt het pragmatische aspect vaak achterwege gelaten bij het kiezen van een vaas. Veel vazen zijn misschien wel esthetisch, maar niet erg praktisch. Wanneer je een bos bloemen hebt wil je natuurlijk wel dat deze erin blijft staan en niet alle kanten op valt. De takken moeten goed ondersteund worden, zodat ze niet vallen. Een lange vaas met een smalle opening zou ideaal zijn hiervoor. Toch iets stijlvoller? Dan kun je altijd kijken naar design vazen.

3. Probeer eens de vintage look

Tegenwoordig zijn vintage voorwerpen helemaal in. Een vaas die eruit ziet alsof het al een eerder leven heeft gehad en veel gebruikt is zal jouw interieur een unieke touch geven. Beschadigingen, zoals slijtagekrassen, stralen imperfectie uit, maar dit is nu erg gewild.

4. Kies zorgvuldig het materiaal

Vazen worden van verschillende materialen gemaakt en dit zal grotendeels het uiterlijk van de vaas bepalen. Houd je van moderne trends en wil je luxe uitstralen? Dan zullen keramieken vazen ideaal zijn. Deze komen in verschillende kleuren en passen vrijwel in elk interieur. Ook zal je bosje bloemen er luxer uitzien met een keramieken vaas. Droogbloemen zullen het beste passen bij een keramieken vaas.

5. Maak gebruik van meerdere vazen

Waarom maar één grote vaas als je ook voor meerdere kleine vazen kunt gaan? Met meerdere kleine vazen kun je een bos bloemen verdelen over verschillende vazen. Zo zullen de bloemen niet samengeperst in een vaas zitten, wat er ook voor zorgt dat de levensduur wordt verlengd. Plaats bijvoorbeeld drie kleine vazen naast elkaar en verdeel je bos bloemen over deze vazen. Je kunt er ook voor kiezen om deze vazen in verschillende ruimtes te plaatsen, met delen van dezelfde bos bloemen, zodat je een samenhangend geheel creëert in het huis.

Meer woontips?

Wil je meer woontips of woonideeën? Bekijk dan eens de andere artikelen op Knus voor je Huis. Zo kun je lekker aan de gang gaan met het omtoveren van jouw woning tot een droomhuis!

Recente blog artikelen
Romantische accessoires voor in huis
Een modern interieur in jouw woning? Lees onze 10 tips!
Wooninspiratie voor een klassiek interieur

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow