Vazen en droogbloemen voor Moederdag

Samenvatting Artikel

Vazen en droogbloemen voor moederdag

Moederdag is een dag waar je jouw waardering voor je moeder kunt uiten. Je moeder staat altijd voor jou klaar en heeft je altijd met veel liefde opgevoed. Daarom is het nu tijd om haar eens in de watten te leggen. Het begint allemaal met een goed cadeau voor Moederdag. Maar wat geef je je moeder nu precies? Je wilt het natuurlijk niet makkelijk aanpakken door simpelweg een cadeaubon te geven. Vazen en droogbloemen zijn goede cadeaus die in elke leeftijdscategorie worden gewaardeerd. Een bos droogbloemen of een mooie vaas laat zien dat jij van je moeder houdt!

Droogbloemen voor Moederdag

Droogbloemen zijn, zoals de naam het al zegt, gedroogde bloemen. Het grote voordeel is dat ze veel langer meegaan dan een vers bosje bloemen. Verse bloemen zijn meestal 3 weken houdbaar, maar bij droogbloemen kan de houdbaarheid oplopen tot maar liefst 6 maanden. Met droogbloemen geef je dus een cadeau waarvan jouw moeder een lange tijd kan genieten.

De houdbaarheid van droogbloemen kan zelfs verlengd worden als je voldoende rekening houdt met het zonlicht en de luchtvochtigheid. Zet de bloemen bij voorkeur in een koele kamer en vermijd kamers met een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast biedt het ook optimaal gemak, je kunt droogbloemen bij jouw moeder op Moederdag thuis laten bezorgen. 

Vazen voor Moederdag

Wil je liever een cadeau geven dat voor eeuwig blijft bestaan als je er voorzichtig mee omgaat? Kies er dan voor om een vaas als moederdagcadeau te geven. Er zijn vazen in diverse prijsklassen verkrijgbaar. Ben je op zoek naar vazen van Delfts blauw of mooie keramieken vazen? Elke moeder wordt wel blij als je een mooie vaas cadeau doet waar prachtige bloemen in kunnen.

Je hoeft niet per se een enkele vaas cadeau te doen. Er bestaan ook diverse setjes met kleine vazen. Maar er zijn ook grote vazen met mooie prints en motieven verkrijgbaar. Kortom, een vaas als moederdagcadeau biedt veel mogelijkheden en wordt door alle moeders geadoreerd. 

Droogbloemen in glas

Kun je niet kiezen tussen droogbloemen en vazen als moederdagcadeau? Waarom kies je er dan niet voor om droogbloemen in glas te kopen? De droogbloemen worden in een mooie doorzichtige vaas gestopt, wat een uniek effect geeft. Je kunt ook zelf kiezen wat voor soort vaas je graag wilt gebruiken voor de droogbloemen.

Een vaas met een kurk als dop zorgt ervoor dat er weinig lucht in de vaas komt, hierdoor blijven de droogbloemen langer houdbaar. Als de droogbloemen hun levensduur hebben bereikt, kun je de droogbloemen eenvoudig vervangen voor een nieuw bosje. Droogbloemen in glas zijn hét ultieme moederdagcadeau. 

Maak je cadeau nog leuker en combineer het bijvoorbeeld met leuke kaarsen.

Recente blog artikelen
Naar de pluktuin voor je bloemen
Een vintage interieur in jouw woning? Wij geven je 10 tips!
Paasdecoratie gezocht voor in jouw woning? Wij geven inspiratie!

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow