De voordelen van zonnepanelen

Samenvatting Artikel

De voordelen van zonnepanelen feature image 01

Je ziet ze waarschijnlijk wel op alle daken staan bij jou in de wijk. Zonnepanelen zijn bijna onmisbaar geworden in nieuwbouwwoningen. Het is namelijk een effectieve manier om stroom op te wekken zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Dat is heel belangrijk in een wereld waar klimaatverandering een steeds groter probleem wordt.

Ook jij kunt je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Met zonnepanelen op je dak draag ook jij je steentje bij aan de reductie van schadelijke stoffen in de atmosfeer. Dit is natuurlijk een uitermate goede reden om over te stappen op zonne-energie.

Toch is dit voor veel mensen niet voldoende. Daarom zullen wij in dit artikel nog een aantal voordelen van zonnepanelen uitlichten. Hopelijk ben jij na het lezen van dit artikel ook overtuigd om over te stappen op zonnepanelen.

Zonnepanelen leveren je geld op

Veel mensen vergeten dat zonnepanelen juist geld opleveren. Natuurlijk moet je eerst een kleine investering doen in zonnepanelen. Wat een zonnepaneel kost, hangt af van hoeveel zonnepanelen je aanschaft. Over het algemeen koopt men 10 tot 12 panelen die samen ongeveer 7.000 euro kosten.

Echter, als je ervoor zorgt dat je de zonnepanelen op een plek plaatst waar de zon veel schijnt, dan heb je deze investering meestal binnen een jaar of 8 terug. Je bespaart namelijk op je energierekening, want je wekt je eigen stroom op. Meestal wek je meer stroom op dan je gebruikt. In dit geval lever je het overschot aan het lichtnet waar je een vergoeding voor krijgt. Zonnepanelen leveren je dus juist geld op!

Bovendien vallen de investeringskosten vaak een stuk lager uit, want er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Kijk dus goed of u misschien recht heeft op een dergelijke subsidie.

De waarde van jouw huis stijgt

Zonnepanelen zijn een zeer efficiënte investering, want jouw huis zal meer waard worden. Door zonnepanelen krijgt je huis een beter energielabel. Dit zal uiteindelijk leiden tot een hogere prijs, want voor zuinige woningen wordt over het algemeen meer betaald bij de aankoop van het huis. Daarnaast worden zonnepanelen door de meeste taxateurs als een extraatje gezien wat uw huis ook meer waard maakt.

Een vast bedrag voor je energie

Je weet vast wel dat de energieprijzen nog wel eens kunnen schommelen. De ene keer is energie heel goedkoop en de andere keer is het juist weer heel duur. Als je zonnepanelen hebt, dan ben je niet meer afhankelijk van de prijzen van energieleveranciers. Je bent volledig zelfvoorzienend en krijgt zelfs geld toe wanneer je stroom levert aan het lichtnet.

Bijdragen aan een duurzamere wereld

Waarom zou je zonnepanelen kopen? Nou, de belangrijkste reden is natuurlijk bijdragen aan een duurzamere wereld. Zoals we al eerder hebben beschreven, stoten zonnepanelen helemaal geen CO2 uit. Daarnaast zijn de materialen van zonnepanelen volledig recyclebaar. Het is dus een volledig duurzame investering.

Recente blog artikelen
Industriële meubels: wij geven je inspiratie
Een duurzaam interieur samenstellen? Lees deze tips!
Een bohemian interieur creëren in de slaapkamer: zo doe je dat

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow