De leukste accessoires voor een botanische woonstijl

Samenvatting Artikel

De leukste accessoires voor een botanische woonstijl

Ben jij ook zo gek op groen en haal je het liefst zoveel mogelijk planten in huis? Dan past een botanische woonstijl perfect bij jou! Maar hoe maak je van jouw huis een echt groen paradijs? Naast de juiste planten en meubels zijn accessoires een belangrijke factor in het creëren van een botanische sfeer. Er zijn talloze manieren om jouw interieur groener te maken. In dit artikel lees je welke accessoires je gebruikt voor het creëren van een botanische touch.

Plantenstandaarden

Een leuke toevoeging aan je botanische woonstijl zijn plantenstandaarden. Planten zijn bij zowel de botanische als bohemian woonstijl een populaire keuze. Door in een kamer gebruik te maken van verschillende plantenstandaarden breng je variatie aan in hoogte en stijl. Daarnaast dragen plantenstandaarden van natuurlijke materialen bij aan de gewenste sfeer van een botanisch interieur. Denk aan standaarden van hout of bamboe. Ook is het fijn dat de plantenstandaarden gemakkelijk te verplaatsen zijn als je de ruimte weer eens opnieuw wilt inrichten.

Terrariums

Terrariums zijn unieke accessoires die perfect passen bij een botanische woonstijl. Deze glazen containers worden gebruikt om een mini-ecosysteem van planten en stenen te creëren. Terrariums zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze in bijna elke ruimte passen. Dit maakt ze perfect voor mensen die graag planten in huis willen hebben, maar niet veel ruimte hebben. Een groot voordeel van terrariums is dat ze relatief gemakkelijk te onderhouden zijn. Ze hebben vaak alleen water nodig en zijn daardoor minder arbeidsintensief dan andere soorten planten in potten. 

Geurkaarsen

Kaarsen zijn een geweldige aanvulling op een botanische woonstijl, omdat ze zorgen voor een warme en gezellige sfeer. Door het combineren van de verschillende texturen, geuren en kleuren met de natuurlijke elementen, creëer je een sfeer die de natuurlijke uitstraling van de kamer versterkt. Door gebruik te maken van groene, aardse kleuren zoals olijf, mosgroen en beige creëer je een gevoel van rust en sereniteit in de kamer. 

Kussens en plaids

Kussens en plaids zijn leuke accessoires voor een botanische woonstijl, omdat ze comfort en gezelligheid toevoegen aan de ruimte. Een botanische woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren, en het creëren van een harmonieuze en rustige sfeer. Kussens en plaids van natuurlijke materialen, zoals wol, katoen of linnen in rustige kleuren, zoals groen, beige of bruin, passen hier perfect bij. Door te spelen met texturen en patronen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een gebreide of geweven plaid, geef je de ruimte nog meer diepte. 

Lichtslingers 

Een andere leuke toevoeging aan je botanisch interieur zijn lichtslingers. Ze dragen bij aan de gezellige en sfeervolle uitstraling van de ruimte. De lichtslingers worden bijvoorbeeld  om planten of een spiegel gedrapeerd. Door het zachte en warme licht van de lichtjes ontstaat er een knusse sfeer, wat perfect past bij de rustgevende uitstraling van de botanische woonstijl. Bovendien zijn er veel verschillende soorten lichtslingers verkrijgbaar, bijvoorbeeld met kleine LED-lampjes of bolletjes, in verschillende kleuren en vormen. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en pas je de verlichting aan op de rest van het interieur en de planten in de ruimte.

Al met al zijn er talloze leuke accessoires die je gebruikt voor het creëren van een botanische sfeer in je interieur. Of je nu kiest voor plantenstandaarden, terraniums, kaarsen, kussens en plaids of lichtslingers, ze dragen allemaal bij aan het creëren van een rustgevende omgeving vol natuurlijke elementen. Het leuke van een botanische woonstijl is dat je veel vrijheid hebt om te experimenteren met verschillende accessoires en materialen. Wat ga jij als eerste toevoegen aan je interieur? 

Recente blog artikelen
Een functionele voortuin
Romantische accessoires voor in huis
Trends voor je huis

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow