De tuin als verlenging van je huis

Samenvatting Artikel

De tuin als verlenging van je huis feature image 01

Eindelijk jouw huis is helemaal ingericht naar hoe jij het wilt, alleen de tuin heeft nog een grote verbouwing nodig. Wist je dat je een tuin kan inrichten als verlenging van jouw huis? Geen inspiratie? Dat is geen probleem, want in dit artikel geven wij jou genoeg inspiratie om jouw tuin te verbouwen. Zo creëer jij weer een gezellige en sfeervolle tuin.

Een schutting

Weg met een stenen muur, kies voor een schutting. Een schutting laten plaatsen is een goede optie en is in diverse varianten verkrijgbaar. Ze worden gemaakt van metaal, hout of een combinatie van beide. Daarnaast geven ze een gevoel van veiligheid en persoonlijke identiteit en stijl. Er zijn diverse soorten, maten en kleuren schuttingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een douglas hout schutting. Deze schutting is stevig en heeft een unieke uitstraling. Met een schutting zorg jij ervoor dat jouw tuin er sfeervoller uitziet.

Een terrasoverkapping

Zorg ervoor dat jouw huis wordt verlengd door een terrasoverkapping. Terrasoverkappingen zijn al heel lang verkrijgbaar, maar de laatste jaren is hun populariteit toegenomen. Ze worden ook wel een serre genoemd. Terrasoverkappingen worden geplaatst om beschutting van een extra ruimte te bieden. Het is een aanbouw op de begane grond aan een woning die grotendeels uit glas bestaat. Je kunt jouw terrasoverkapping gezellig inrichten door middel van een leuke loungeset, gezellige kussens of een mooi tapijt.

Zones door planten en bloemen

Creëer zones door middel van planten en bloemen. Om de zones te creëren is het mogelijk om diverse plantenbakken te gebruiken. Wil je voor een stoere uitstraling gaan? Ga dan voor een robuuste look met een cortenstalen plantenbak. Daarnaast kun je diverse planten of bloemen in jouw tuin plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan olijfbomen, een klimplant of gekleurde bloemetjes. Een andere optie is om langs jouw schutting een mooie druivenplant te plaatsen. Planten en bloemen zorgen ervoor dat jouw tuin weer een gezellige sfeer krijgt. Bovendien ziet het er veel uitnodigend uit dan een kale tuin. 

Een vuurplaats

Maak een plek voor quality time door een vuurplaats. Een openhaard zie je voornamelijk binnen in een huis, maar waarom zou je deze niet verplaatsen naar buiten? Creëer een sfeervolle plek en verlenging voor je huis door een vuurkorf te plaatsen in jouw tuin. Er zijn diverse soorten haarden die je in jouw tuin kunt plaatsen. Bijvoorbeeld een vuurkorf of een rond afgewerkte vuurplaats van steen. Maak de plek sfeervoller door houten of stalen bankjes te plaatsen rondom de vuurplaats. Zo is het mogelijk om tijdens de lange zomeravonden (of winteravonden) langer te genieten van quality time met vrienden of familieleden. 

Met deze inspiratie kun jij ervoor zorgen dat de tuin kan worden benut als verlenging van jouw huis. Plaats een mooie schutting, een terrasoverkapping, plantenbakken met planten of bloemen of creëer een vuurplaats voor quality time. Maak jouw huis en tuin één geheel.

Recente blog artikelen
Met dienbladen kleed jij jouw woning mooi aan!
Een klassiek interieur? Wij hebben 10 tips voor je!
Verschillende moderne keukens: wat zijn de basiselementen?

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow