Steigerhout in de tuin

Samenvatting Artikel

Steigerhouten afbeelding 02

Steigerhout is tegenwoordig super populair materiaal. Veel meubels worden van steigerhout gemaakt en daar is een logische reden voor. Steigerhout is namelijk heel duurzaam en het is ook niet al te duur. Vooral in de tuin wordt veel gebruikgemaakt van steigerhout. Het is namelijk zeer robuust materiaal dat lang meegaat. Daarnaast is het goed bestendig tegen invloeden van het weer zoals regen en wind. 

Van origine wordt steigerhout in de bouw gebruikt om steigers te maken. Als het hout niet meer nodig is, dan krijgt het een tweede leven. Het hout is namelijk nog van goede kwaliteit en daarom eindigt het vaak in het tuinmeubilair. Als je duurzaamheid met betrekking tot de aarde belangrijk vindt, dan zijn tuinmeubels van steigerhout ideaal. 

Tuintafel van steigerhout 

Een tuintafel vormt de basis van elke tuinset. Helaas is een tuintafel vaak zeer prijzig. Daarom is het belangrijk dat je een goede investering doet die lang meegaat. Gelukkig is een tuintafel van steigerhout precies wat jij nodig hebt. Deze is namelijk relatief goedkoop en ook nog eens heel duurzaam. Wanneer je een tuintafel van steigerhout aanschaft, dan kun je verwachten dat deze al de nodige bescherming heeft. Zo is het materiaal voorbehandeld met een speciaal middel dat ervoor zorgt dat de uv-straling van de zon geen schade aan het hout kan aanrichten. Als je zelf een tuintafel van steigerhout wilt maken, dan moet je het hout zelf voorbehandelen om de levensduur van de tuintafel te verhogen. 

Loungeset van steigerhout 

Naast een goede tuintafel is het natuurlijk ook belangrijk dat je een goede loungeset in de tuin hebt. Je moet natuurlijk lekker in de tuin kunnen chillen op een warmer zomeravond, maar ook op een wat koudere avond met een lekkere wollen deken erbij. Een loungeset van steigerhout is ideaal voor in de tuin. Het materiaal is namelijk heel zwaar wat ervoor zorgt dat de loungeset niet zomaar wegwaait als het stormt in de herfst. Je kunt de loungeset dus het hele jaar door buiten laten staan. Daarnaast ziet een loungeset van steigerhout er heel fraai uit. Het geeft namelijk een natuurlijke look aan je tuin en geeft veel sfeer. Het is wel belangrijk dat je een goede kussenset aanschaft, want het hout zelf kan wat hard zijn om op te zitten.

Plantenbakken van steigerhout

Plantenbakken horen in elke tuin thuis, want wat is nu een tuin zonder mooie bloemen? Voor mooie bloemen heb je natuurlijk ook een sierlijke plantenbak nodig. Plantenbakken van steigerhout zullen dan zeker niet misstaan. Vaak worden plantenbakken van plastic gemaakt, maar het grote nadeel hiervan is dat ze zwak zijn. Regen en harde wind kunnen een plastic plantenbak makkelijk beschadigen. Een steigerhouten plantenbak heeft hier minder last van, want het materiaal is heel zwaar en voorbehandeld met diverse middelen die verwering tegengaan. Bovendien ziet steigerhout er heel fraai uit waardoor een plantenbak van steigerhout de ambiance in jouw tuin verbetert. 

Recente blog artikelen
Welke bloemen passen bij elkaar?
Vintage apothekerskastjes
Natuur thema in de slaapkamer: 4 tips

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow