De beste theedoeken voor in huis: zo kies je ze

Samenvatting Artikel

De beste theedoeken en handdoeken

Het beste keukentextiel

Ben je op zoek naar theedoeken? Dan zul je online al snel op een breed aanbod stuiten. Ook zijn deze theedoeken niet allemaal hetzelfde en zit er zeker een verschil in de soorten keukendoeken die je kunt kopen. Wij vertellen je graag hoe je het beste jouw keukentextiel kunt kiezen en laten je zien welke hippe theedoeken zeker niet mogen ontbreken in jouw keuken.

Let op de materialen

Let erop dat het materiaal van de theedoeken goed is. Katoenen- en linnen theedoeken staan over het algemeen bekend als keukendoeken die lang meegaan. Je kunt uiteraard ook kiezen voor synthetisch materiaal, maar dit zal minder lang meegaan. Wanneer je jouw eten afgiet, zullen materialen zoals katoen het vocht absorberen en stoom doorlaten. Dit is essentieel, zodat je geen drijfnatte theedoek krijgt nadat je het hebt gebruikt. 

De beste theedoeken en handdoeken materialen
Bron : unplash

Koop geen rafelende theedoeken

Als je theedoeken gaat kopen, kun je aan het materiaal vaak zien of deze snel zullen rafelen. Deze kun je dan ook maar beter niet in je winkelmand stoppen. Een rafelende theedoek is namelijk erg onhandig, omdat deze belemmerend kan zijn bij het afwassen. Ga voor een linnen theedoek. Deze is wellicht iets duurder, maar duurzaam in gebruik. Ook zullen linnen theedoeken niet snel gaan rafelen. Bestel je online? Let dan goed op het materiaal waar de theedoeken van zijn gemaakt . 

Koop water absorberende keukendoeken

Het meeste keukentextiel absorbeert water. Echter zullen sommige merken extra absorberende theedoeken in hun assortiment hebben. Dan is het aan te raden om voor deze keukendoeken te kiezen. Wanneer keukentextiel meer water absorbeert, is dit prettiger bij het afdrogen van de afwas. Ze zullen dan niet drijfnat worden wanneer je jouw servies droog maakt. Maak altijd de keuze voor keukentextiel van een hoge kwaliteit, omdat je het hier langste plezier aan beleeft. Ook zal een minder fijne klus, zoals afwassen, een stuk eenvoudiger voor je worden. Je bent gegarandeerd snel klaar met afdrogen, omdat de keukendoeken niet drijfnat worden. 

Hippe theedoeken inspiratie

Er zijn verschillende merken die hippe theedoeken verkopen. Deze zijn ook nog eens van een hoge kwaliteit. Zo kun je bijvoorbeeld bij Blond Amsterdam vrolijke theedoeken voor in de keuken vinden. Dit geldt tevens voor het merk PIP Studio. Wanneer je voorkeur meer uitgaat naar neutrale kleuren, kun je ook voor design keukentextiel kiezen, zoals voor de merken Scholten & Baijing, Ralph Lauren, Bunzlau Castle en Hay. Er zijn ook diverse woonwebsites waar je mooie keukendoeken kunt bestellen. Denk aan MADE, FonQ, maar ook aan een merk zoals IKEA.

De beste theedoeken en handdoeken tea
Bron : unplash

Aan de slag met onze tips

Je weet nu precies waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw keukentextiel. Ga aan de slag met onze inspiratie en ga op diverse websites op zoek naar theedoeken die het beste bij jouw smaak en keuken interieur passen. Je zal je verbazen wat voor duurzame pareltjes je daar zal treffen. Lees ook eens onze andere artikelen voor nog meer wooninspiratie!

Recente blog artikelen
Planten die passen bij een botanische woonstijl
Een landelijk interieur creëren
Creatieve oplossingen voor in de tuin

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow