Een betonlook muur creëren: dit zijn de opties

Samenvatting Artikel

Betonlook muur creeren

Een betonlook muur maken

De betonlook muur is helemaal van nu. Het geeft je ruimte een strakke, stoere uitstraling en past erg goed bij industriële meubels. De trend vindt haar oorsprong in de oude fabrieken en pakhuizen, waar de muren nog van beton waren. Hoe kun je zelf zo’n stoere betonlook muur maken? Wij zetten enkele ideeën voor je op een rijtje, zodat je straks eenvoudig en snel een echte betonlook muur in jouw woning hebt. Lees snel verder voor meer informatie.

Verf de muur

Een betonlook muur is met verf eenvoudig na te bootsen. Zo bestaat hier speciale betonlook verf voor, wat je in diverse bouwmarkten kunt verkrijgen. Verven is ietwat makkelijker te doen dan behangen en kost minder tijd. Verf de muur wel in meerdere lagen. Verf de randen met een kwast en gebruik een roller voor de grotere oppervlaktes. Breng een dikke laag verf aan. Met een stalen troffel breng je vervolgens halve maanachtige bewegingen verf aan op de muur. Via deze techniek krijg je snel de gewenste betonlook. Laat elke laag zo’n 4 uur drogen. Vervolgens schuur je op het einde de muur nog licht op en wrijf je zachtjes met de stalen troffel over de muur. Je hebt nu jouw eigen betonlook muur geverfd.

Behang de muur

Je kunt ook een betonlook muur maken door deze te behangen met betonlook behang. Je kunt dit soort behang in diverse varianten verkrijgen. Of je nu een lichtere kleur of juist een ietwat donkere kleur zoekt. Je kunt kiezen voor vliesbehang, waarbij je alleen de muur hoeft in te smeren met lijm en geen behangtafel nodig hebt. Het is makkelijk te verwijderen en daarbij zeer populair. Ook papierbehang is een optie, waarbij je de lijm op het behang smeert. Hierbij heb je wel een behangtafel nodig. Dit behang is echter een stuk goedkoper dan vliesbehang.

Gebruik betonstuc

Een realistische betonlook muur krijg je met betonstuc. Dit is een mengsel wat uit cement, kalk, beton en hars bestaat. Hiermee ga je de muur stucen, wat deze een strakke betonlook uitstraling geeft. Je kunt een muur van betonstuc waterdicht maken door middel van een speciale coating. Dit maakt het geschikt voor toiletten en badkamers. Ook wordt de betonlook muur veel gecreëerd in de keuken, woonkamer en zelfs in de slaapkamer met behulp van betonstuc. Bovendien is het mogelijk om de vloer een betonlook te geven. Let wel op dat betonstuc vrij duur is als je dit wilt uitbesteden. Dit komt doordat het plaatsen hiervan veel arbeid vergt. Je kunt het ook zelf doen, maar vaak wordt deze klus uitbesteed aan specialisten, omdat zij dit net wat preciezer kunnen.

Maak jouw betonlook muur

Wil jij ook een betonlook muur maken? Bedenk dan of je jouw muur wilt verven, behangen of stucen. Iedere optie geeft de muur weer een ander effect. Het resultaat zal hoe dan ook fantastisch zijn. Wij wensen je veel succes met het creëren van jouw eigen betonlook muur! 

Recente blog artikelen
Een duurzaam interieur samenstellen? Lees deze tips!
Een luxe klassieke badkamer: wij bieden inspiratie
Natuur thema in de slaapkamer: 4 tips

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow