Alles over schuttingen en huisdieren

Samenvatting Artikel

Als huisdierbezitter wil je ervoor zorgen dat je huisdier veilig en comfortabel geniet van de buitenlucht in je eigen tuin. Een schutting is daarbij vaak een belangrijke factor. Het is echter belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten bij het kiezen van de juiste schutting, zoals veiligheid, grootte van de openingen, giftige materialen en toezicht. In dit artikel lees je alles over waar je op moet letten wanneer je erover nadenkt om een schutting te laten plaatsen. 

Veiligheid

Veiligheid is een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van een schutting voor je huisdier. Het is van cruciaal belang dat de schutting stevig genoeg is om je huisdier binnen de omheining te houden en andere dieren buiten te houden. Een schutting die te zwak is, wordt gemakkelijk omvergeworpen door je huisdier of een ander dier, waardoor het mogelijk ontsnapt of zelfs gewond raakt. Bovendien moeten de openingen in de schutting niet groot zijn voor je huisdier om daar doorheen te glippen of vast te komen zitten.

Grootte van de openingen

Als je een klein huisdier hebt, is het belangrijk om een schutting te kiezen met kleinere openingen die voorkomen dat je huisdier ontsnapt. Voor grotere huisdieren is het een goed idee om een schutting te kiezen met stevige panelen en smalle openingen om te voorkomen dat je huisdier vast komt te zitten. Of overweeg om een schutting te kiezen met een bovenkant of een dak, vooral als je huisdier geneigd is om over de schutting te springen. Om zeker te weten dat het goed gebeurd is het belangrijk om een schutting om maat te laten maken. Zo weet je zeker dat er geen ongelukken plaatsvinden. 

Giftige materialen

Bij het kiezen van een schutting voor je huisdier is het belangrijk om rekening te houden met giftige materialen. Sommige materialen die gebruikt worden in schuttingen zijn mogelijk giftig voor huisdieren en leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als ze worden ingeslikt. Als je bijvoorbeeld kiest voor een schutting van behandeld hout, moet je erop letten dat het hout is behandeld met niet-giftige middelen. Hout dat behandeld is met chemische stoffen zoals arseen, is schadelijk voor je huisdier als het wordt ingeslikt. Bovendien moet je erop letten dat de verf of lak die wordt gebruikt om de schutting te behandelen niet giftig is.

Toezicht

Zelfs als je huisdier veilig is in je tuin, moet je er nog steeds voor zorgen dat je huisdier toezicht heeft en niet onbeheerd achterblijft. Als je bijvoorbeeld een hond hebt die in de tuin speelt, moet je ervoor zorgen dat er altijd iemand bij hem of haar is om in de gaten te houden. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je huisdier voldoende water heeft en eventueel in de schaduw rust als het warm is. Dit is vooral belangrijk als je huisdier geen toegang heeft tot het huis tijdens de dag. Wil je een schutting laten plaatsen? Laat het dan doen door een professional, zo weet je zeker dat het goed gebeurd. 

Het kiezen van de juiste schutting voor je huisdier is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het creëren van een veilige en comfortabele buitenruimte voor je huisdier. Bij het kiezen van een schutting moet je rekening houden met aspecten zoals veiligheid, de grootte van de openingen, giftige materialen en toezicht. Door deze aspecten zorgvuldig te overwegen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zorg je ervoor dat je huisdier veilig en gelukkig geniet van de buitenlucht.

Recente blog artikelen
Een bohemian interieur creëren in de slaapkamer: zo doe je dat
Huisdieraccessoires, zonder concessies te doen aan een mooi interieur
Familieportret laten schilderen voor in de woonkamer

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow