Industriële meubels: wij geven je inspiratie

Samenvatting Artikel

Lees onze 10 tips voor een industrieel interieur.

Wooninspiratie voor een industrieel interieur

De leukste industriële meubels voor jouw woning gezocht? In dit artikel voorzien wij je van wooninspiratie voor industriële woonaccessoires. Met onze woonideeën creëer jij straks een stijlvol industrieel interieur! Lees snel verder om erachter te komen welke must-have items wij voor je op een rijtje hebben gezet.

Bank of bed van pallets

Met een bank of bed van pallets geef je jouw woning net even wat extra’s. Plaats een lekker dik matras op je bed van pallets en je zult ongetwijfeld heerlijk slapen. Het houten materiaal van de pallets zorgt voor de industriële look die onmisbaar is bij industriële meubels.

Met een bank of bed van pallets maak je jouw industrieel interieur helemaal af.
Bron : ikwoonfijn

Perzisch tapijt

Met een mooi Perzisch tapijt heb je een ware blikvanger op jouw vloer liggen. Ga voor een kleed in een grijze of donkerblauwe kleur, zodat deze perfect bij de rest van het industriële kleurenpalet past. Je kunt, voor net even wat extra effect, ook twee verschillende kleden naast elkaar leggen.

Legergroene lockers

Een locker doet al gauw aan school denken, maar met een legergroene locker haal je een mooie industriele woonaccessoire in huis. Zet hem in de woonkamer en berg hier spullen in op die je wat meer uit het zicht wilt hebben. Zo oogt de ruimte ook een stuk minimalistischer.

Oude filmposters of wereldkaarten

Wat je veel tegenkomt als industriële wanddecoratie, zijn oude filmposters en wereldkaarten. Ze geven de woning net even wat meer een vintage sfeertje. Houd het echter bij enkele posters, zodat de ruimtes niet te druk gaan ogen.

Metalen wandletters

Met deze populaire industriële wanddecoratie ontstaat er een mooi schouwspel op jouw muren. Metaal staat mooi op een donkergrijze muur, maar je kunt ook een andere neutrale kleur als achtergrond gebruiken.

Gebruik de populaire metalen wandletters in een industrieel interieur.
Bron : wall-art

Betonnen salontafel

Steviger staan jouw hapjes en drankjes niet op een betonnen salontafel. Deze tafel is vaak voorzien van een metalen frame en heeft een betonnen blad. Maak het af met een mooi wit kleed onder de tafel of een perzisch tapijt.

Metalen schoolstoeltjes

Metalen schoolstoelen zijn de perfecte combinatie met een kleine industriële eettafel. Kies voor schoolstoelen in donkerrood, donkergroen, zwart of grijs. Om de echte industriële look te creëren, zorg je ervoor dat de schoolstoelen oud en ietwat verweerd ogen.

Oude fabriekslampen

Ga op zoek naar oude fabriekslampen en hang deze boven je eettafel. Wanneer je er twee naast elkaar hangt, zorg je voor een mooi geheel. Je kunt er ook voor kiezen om een oude fabriekslamp in je slaapkamer te hangen, boven jouw bed van pallets.

Houten tafel met stalen poten

Een houten tafel met stalen poten oogt industrieel en is de perfecte eyecatcher voor jouw woonkamer. Maak het geheel af met lederen stoelen in een zwarte, donkerbruine of cognackleur.

Verweerde legerkist

Koop een verweerde legerkist en zet deze in jouw woonkamer als industriële woondecoratie. Het item zal ongetwijfeld een blikvanger zijn. Plaats de kist op zichzelf in een hoek, zodat het oog hier als vanzelf naartoe getrokken wordt.

Meer inspiratie? Bekijk onze andere artikelen over industriële wooninspiratie!Recente blog artikelen
Tips voor een botanische woonstijl
Romantische accessoires voor in huis
10 tips voor een industrieel interieur

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow