Zo geef je net wat extra’s aan je plafond

Samenvatting Artikel

Zo geef je net wat extras aan je plafond feature image 01

Wil je wat anders dan een wit plafond en heb je geen inspiratie om iets extra’s te geven aan jouw plafond? Geen zorgen, want na het lezen van dit artikel heb jij weer genoeg inspiratie. Zo zorg jij ervoor dat jouw plafond net wat extra’s krijgt. 

1. Kies een kleur

Geef je plafond een kleur. Een trend die we veel zien is dat het plafond ook steeds vaker een kleur krijgt. De standaard witte plafonds worden langzamerhand verleden tijd. Zo is het mogelijk om de kleur van jouw muur door te trekken naar het plafond. Stel je hebt een lichtblauwe muur, dan kan je deze kleur ook op jouw muur laten verven. Wil je iets extra’s creëren op jouw plafond, maar geen opvallende kleur gebruiken? Kies dan voor de kleuren lichtgrijs, gebroken wit of taupe. Dit staat erg mooi op een hoog plafond en geeft weer iets extra’s. 

2. Kies voor lijstwerk

Geef jouw plafond een nieuwe look door gebruik te maken van lijstwerk. Vind je een gekleurd plafond te heftig, maar wil je wel iets anders? Dan kan je ervoor kiezen om lijstwerk te plaatsen aan je plafond. Lijstwerk op een plafond kan zorgen voor een klassieke of moderne look in jouw huis. Je kunt dit laten doen door een stukadoor. Zij kunnen ervoor zorgen dat jouw wensen, voor het plafond, worden gerealiseerd. Ga je bijvoorbeeld voor een moderne look, dan zorgen zij ervoor dat jouw plafond glad en strak wordt gestuct. 

3. Kies voor hangplanten

Ga voor een jungle interieur. Bij een jungle interieur denk je al snel aan dierenprints, groen of bruin meubilair en veel planten. Natuurlijk hoef je niet gelijk het hele interieur te veranderen om ervoor te zorgen dat jouw plafond wat extra’s krijgt. Zo kun je klein beginnen. Plaats diverse haakjes in het plafond. Hier kunnen verschillende hangplanten aan worden opgehangen. Bijvoorbeeld een monstera hangplant, een lipstickplant of een zaagcactus. Om meer sfeer te creëren is het mogelijk om de hangplanten in leuke potjes of een hangnet voor planten te plaatsen. Zo krijg je een natuurlijke sfeer in jouw huis. 

4. Kies voor lampen

Breng sfeer aan jouw plafond door lampen. Er zijn diverse soorten, grote en kleuren lampen die je aan het plafond kunt hangen. Wil je voor een moderne look gaan? Kies dan voor spotjes of een vierkante plafondlamp. Heb je een hoger plafond? Dan is een grote kroonluchter of een andere grote hanglamp een echte eyecatcher. Een andere optie om te kiezen voor meer sfeer aan jouw plafond is een ronde lamp met een open lampenkap. Hierdoor schijnt het licht over het gehele plafond en geeft het een warm gevoel in huis. 

5. Kies voor houten balken

Plaats houten balken op je plafond. Houten balken aan het plafond brengen een bepaalde sfeer met zich mee. Het is mogelijk dat jouw woonkamer hierdoor een industriële look krijgt. Daarnaast kunnen de houten balken ook goed worden gecombineerd met hangplanten. Oftewel, een natuurlijke look die warm en sfeervol is. Een plafond met houten balken heeft een positief effect op de luchtvochtigheid in jouw woning. Bovendien vangen de houten balken op het plafond veel geluid op. Je hebt dus minder last van geluidsoverlast. 

Met deze inspiratie zorg jij ervoor dat jouw plafond net weer iets extra’s heeft. Laat de gezellige en warme sfeer terugkomen. Geef kleur aan het plafond, kies voor lijstwerk, kies voor hangplanten of plaats houten balken. In ieder geval heb jij met deze ideeën zeker nieuwe inspiratie!

Recente blog artikelen
4 tips voor de ultieme TV-ervaring
Met dienbladen kleed jij jouw woning mooi aan!
Wooninspiratie voor een vintage interieur

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow