Laat jouw huis lekker ruiken met kaarsen, geuren en luchtjes

Samenvatting Artikel

Knus voor je huis home 1980

Tips om jouw huis lekkerder te laten ruiken

Wil je jouw huis lekkerder laten ruiken? Wij vertellen je meer over de verschillende kaarsen, geuren en luchtjes waar je uit kunt kiezen en wat hier de voordelen van zijn. Lees snel verder voor onze tips!

De geurkaars

De geurkaars is nog wel het meest bekend als het gaat om het lekker laten ruiken van je huis en het geeft een warm welkom. Er worden diverse geurkaarsen verkocht, maar lang niet altijd ruiken ze even lekker. Soms is de geur te sterk, waardoor deze in de ruimte gaat overheersen. Onder de geurkaarsen zijn de kaarsen van The Gift Label Amsterdam momenteel erg populair. Ook worden de geurkaarsen van Rituals Cosmetics veel verkocht. Bij luxe geurkaarsen zit je vrijwel altijd goed. Steek je een geurkaars voor het eerst aan, zorg er dan voor dat de bovenste laag helemaal gesmolten is voordat je hem uitblaast. Zo komt er geen kuiltje in de geurkaars.

De geurkaars
Bron : unplash

Geurstokjes

Geurstokjes zijn geschikt voor verschillende ruimtes. Ze zijn een goede decoratie voor dienbladen. Zo ook ruimtes waar je niet continu bent, zoals de badkamer, het toilet en de hal. Koop je geurstokjes, dan is het van belang deze om de zoveel tijd om te draaien. Zo kunnen ze zich weer volzuigen met geur. Op een gegeven moment zul je merken dat de stokjes geen geur meer afgeven. Bij veel merken is het dan mogelijk om een refill pakketje te kopen, zodat je de oude geurstokjes kunt vervangen. Mocht je een geur te heftig vinden, dan kun je altijd een paar stokjes uit het potje halen. Zet jouw potje met geurstokjes nooit bij een verwarming of op een plek waar veel zonlicht op komt. Zo verdampen ze namelijk sneller. Geurstokjes worden door veel merken verkocht. Vaak is het aan te raden hierbij voor een duurder merk te kiezen, omdat de hele goedkope merken niet altijd even lekker ruiken. Soms is de geur te sterk of ruikt de kaars ietwat chemisch.

Geurstokjes
Bron : pixabay

Huisparfum

Een huisparfum, oftewel room spray, zorgt ervoor dat je verschillende ruimtes in jouw woning superlekker kunt laten ruiken. Deze spray kun je niet alleen voor het toilet gebruiken, maar ook voor de slaapkamer, woonkamer, keuken en je kantoor. Gebruik een huisparfum na het schoonmaken voor de kers op de taart of als je bezoek verwacht. Niets is fijner dan binnenkomen in een huis dat lekker ruikt. Je kunt uiteraard ook kiezen voor het combineren van geurstokjes, huisparfum en geurkaarsen, maar let hierbij goed op de combinatie van de geuren.

Wax melts

Heb je al eens van wax melts gehoord? Deze kun je voor nog geen twee euro kopen en zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Een waxmelt leg je in een speciale brander. Steek vervolgens de kaarsen aan, dan zal de wax melt smelten. Hierdoor ontstaat een erg lekkere geur. Na het uitblazen van de kaarsen, zal de wax weer stollen en opnieuw smelten als je hem weer aansteekt. Je kunt dan ook zeker lang met waxmelts doen.

Meer lezen over onze interieur- en woontips? Bekijk dan eens de rest van onze artikelen!

Recente blog artikelen
Met dienbladen kleed jij jouw woning mooi aan!
Welke bloemen passen bij elkaar?
Een functionele voortuin

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow