Een modern interieur in jouw woning? Lees onze 10 tips!

Samenvatting Artikel

Header voor woonstijlen pagina 2

10 woontips voor een moderne inrichting

Een modern interieur is helemaal in. De mooie meubels, accessoires en gave details geven deze stijl de look van nu. Ben je van plan jouw woning van een moderne inrichting te voorzien? Wij hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet, zodat je de moderne woonstijl eenvoudig kunt toepassen.

1. Ga voor de basiskleuren

Bij een modern interieur wordt er vaak gekozen voor basiskleuren op de muur en in huis. Denk hierbij aan wit, zwart, bruin en grijs. Om deze kleuren in balans te brengen, wordt er vaak gekozen voor opvallende accessoires, zoals een groot gekleurd schilderij.

2. Ga mee met de tijd

Een moderne inrichting staat bekend om haar trendgevoeligheid. Ga daarom mee met de tijd. Wat je nu veel ziet, zijn rustieke details in een woning. Denk aan een wand die geheel bekleed is met bakstenen.

3. Kies voor een moderne keuken

Bij een modern interieur hoort een moderne keuken. Een moderne keuken staat bekend om haar minimalistische look en strakke lijnen. Ook worden vaak keukens met een hoogglans afwerking of met donkere details gezien.

Bij een modern interieur hoort een moderne keuken.
Bron : keukenloods

4. Combineer verschillende materialen en dessins

Een moderne inrichting maak je gezellig en persoonlijk met behulp van leuke accessoires.
Zo worden accessoires met geometrische vormen veel gezien, maar ook kussens met diverse patronen. Probeer eens een combinatie van stoffen en leren kussens.

5. Plaats een eyecatcher in de woonkamer

Als je een vrij rustige woonkamer hebt, is het plaatsen van een eyecatcher zeker een aanrader. Denk aan een opvallende kast of een bijzondere lamp.

6. Laat een moderne vloer leggen

Maak de keuze voor een strakke, moderne vloer. Hierbij kun je denken aan een tegelvloer, gietvloer of betonvloer. Ook een houten vloer in een lichte kleur zorgt ervoor dat de moderne woonstijl geheel tot haar recht komt in jouw huis.

7. Voeg meubels met een moderne uitstraling toe

Een modern interieur kan niet zonder moderne meubels. Deze meubels zijn voornamelijk gemaakt van RVS, leer en materialen met een mooie glans. Denk aan chroom, marmer en glas. Je kunt ook kiezen voor een houten tafel met een duidelijke rechte vorm.

8. Kies voor verlichting van nu

Momenteel zijn er diverse trends voor verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een industriële lamp. Mocht dit toch niet zo bij jouw smaak passen, dan kun je ook voor een moderne designlamp kiezen.

9. Leg een groot tapijt op de vloer

Door een groot tapijt op de vloer te leggen, breng je meer sfeer in de ruimte. Hiervoor kun je kiezen wat je maar wenst. Ga voor een tapijt met een geometrisch patroon of kies voor een neutrale kleur.

Breng meer sfeer in de ruimte door een groot tapijt op de vloer te leggen in een modern interieur.
Bron : unplash

10. Less is more

Onthoud: “less is more”. Dit is echt van belang bij een modern interieur, waarin minimalisme steeds meer de boventoon begint te voeren. Zorg ervoor dat de gehele uitstraling van jouw woning in balans blijft.

Meer lezen over de moderne woonstijl? Bekijk ook eens onze andere artikelen!

Recente blog artikelen
Welke bloemen passen bij elkaar?
DIY-projecten voor een romantische woonstijl
Een landelijk interieur creëer je zo met onze 10 tips!

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow