Verschillende moderne keukens: wat zijn de basiselementen?

Samenvatting Artikel

Bekijk hier wooninspiratie voor een modern interieur.

Moderne keukens en hun basiselementen

Moderne keukens zijn zeer gewild. Hoewel deze keukens zeer verschillend kunnen zijn, voegen ze toch elk iets bijzonders toe aan de ruimte. Wij vertellen je over welke kenmerken de moderne keuken beschikt en welke materialen er veel gebruikt worden bij het maken van deze stijlvolle keukens. Ook vertellen we je meer over het grote voordeel van deze keukens. Lees snel verder voor meer informatie over moderne keukens en laat je inspireren.

Hoogglans en moderne kleuren

De kleuren bij moderne keukens verschillen, maar wat je wel vaak terugziet is een hoogglans afwerking van de fronten. Je ziet zowel de fronten, het werkblad als de achterwanden vaak in neutrale kleuren terug, zoals taupe, wit, lichtgrijs, donkergrijs of zwart. Je kunt echter ook kiezen voor meer sprekende kleuren zoals mosgroen, blauw, rood, okergeel of turquoise.

Inbouwapparatuur

Wat je veel bij moderne keukens ziet, is inbouwapparatuur. Hierbij is de apparatuur dusdanig weggewerkt, zodat de strakke belijning van de keuken zo min mogelijk wordt onderbroken. Denk bijvoorbeeld aan een keramische kookplaat of kookplaat met gaspitten die geheel in het werkblad geïntegreerd zijn. De afzuigkap bevindt zich doorgaans in het werkblad of in het fornuis. Een moderne koelkast mag dan natuurlijk niet ontbreken, zoals een koelkast met meerdere koelzones of een combi-oven die geïntegreerd is in de keuken.

De moderne keuken is gericht op de toekomst, wat betekent dat deze niet teveel gas en elektriciteit verbruikt en waterverspilling tegengaat. Het is dan ook goed voor het milieu. Als je je gaat verdiepen in moderne keukens, is het goed om je te oriënteren op de duurzaamheid van je nieuwe keuken. Zo weet je zeker dat jouw moderne keuken lang mee zal gaan en daarmee een positieve invloed heeft op het milieu.

Duurzaam materiaalgebruik

Er wordt in de moderne keuken veel gebruik gemaakt van duurzame materialen. Hierbij kun je denken aan materialen zoals glas, hout, RVS, natuursteen en aluminium. Dit zijn vaak duurdere materialen, maar deze gaan wel langer mee. Zowel wooncomfort als een moderne uitstraling zie je terugkomen in het design van deze keukens. De grenzen van innovatie worden hierbij veelvuldig opgezocht. Denk aan het gebruik van keramiek, wat extreem hittebestendig is.

In de moderne keuken komen mensen niet alleen maar om te koken, maar ook om samen te eten en te ontspannen. Het zijn dan ook echte leefkeukens, die minimalistisch zijn uitgevoerd en een rustgevend karakter hebben. In zo’n keuken geniet je pas echt met vrienden en familie.

Aan de slag met moderne keukens

Spreken moderne keukens jou ook zo aan? Ga dan eens op zoek naar meer inspiratie en stel jouw eigen moderne keuken samen. Er zijn diverse websites waar je materialen voor de moderne keuken kunt bestellen of jouw nieuwe keuken geheel kunt vormgeven naar jouw eigen smaak. Je hebt straks niet alleen een prachtige keuken, want moderne keukens gaan ook langer mee en zijn beter voor het milieu. Kies jij ook voor deze voordelen? 

Recente blog artikelen
Behaaglijk warm met infrarood panelen
Fluwelen bank in een klassiek interieur
Mooie landelijke tegels gezocht? Wij bieden inspiratie

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow