Huisdieraccessoires, zonder concessies te doen aan een mooi interieur

Samenvatting Artikel

Huisdieren accessoires

Huisdieraccessoires

Wij verdienen een knus huis om te rusten en slapen, maar onze viervoeters verdienen ook een plek om te rusten, slapen en spelen. Zo kun je manden en kussens gebruiken om je huisdier van optimaal comfort te voorzien. Echter willen we natuurlijk dat de huisdieraccessoires ook wat toevoegen aan het interieur. In dit artikel geven we je woontips voor huisdieraccessoires om jouw woning nog stijlvol te houden, terwijl je viervoeter ook blijft genieten.

Een stijlvolle mand

Heb je een hond of kat? Dan zal een mand een essentiële huisdieraccessoire zijn. Afhankelijk van hoe groot je huisdier is, zal dat de grootte van de mand bepalen. Hoe groter de mand, hoe meer deze opvalt. Daarom is het belangrijk om een mand te kiezen die bij je huisdier past, maar ook bij jouw interieur. 

Waar je onder andere op moet letten bij het kopen van een katten- of hondenmand is de kleur. De beste keuze zal een neutrale kleur zijn, zoals grijs of crème. Hierdoor zal het niet meteen opvallen als je het huis binnenkomt. Dit geldt ook voor de vorm: kies voor een ronde of vierkante mand. 

Mooie dekens

Ligt jouw huisdier liever op dekens? Dan is onze tip om stijlvolle wollen dekens of plaids te zoeken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, dus kijk wat goed bij jouw interieur past. Doordat kleuren en patronen toch niet relevant zijn voor je huisdier, is het maar beter om een deken te kiezen die je zelf mooi vindt. De deken kun je op de bank of op de grond leggen, zodat het lijkt alsof dit deel van het interieur is. 

Speeltjes 

Huisdieraccessoires die zeker niet mogen ontbreken zijn speeltjes. Vaak ogen ze niet mooi, waardoor je ze het liefst niet in huis wilt halen. Toch kun je jouw huisdier er ontzettend gelukkig mee maken. Hoe los je dit op? Daar hebben wij een antwoord op: zoek naar stijlvolle speeltjes voor je huisdier! Je zult waarschijnlijk denken dat dit niet bestaat, maar als je goed zoekt zul je zeker mooie hondenspeeltjes of kattenspeeltjes vinden. Daarnaast hebben we nog een tip: laat felle kleuren staan en ga voor egale kleuren. Hierdoor ziet je woning er niet uit als een grote speeltuin. 

Voer- en drinkbakjes

Ook voer- en drinkbakjes zijn belangrijke huisdieraccessoires. Hoewel het in een hoekje of in de keuken zal staan, kan een mooi voer- en drinkbakje een toevoeging zijn aan je interieur. Kies bijvoorbeeld voor bakjes van porselein met een mooie design. Ben je bang dat het breekt? Ga dan voor bakjes van emaille. Deze zijn stevig en ogen ook nog eens mooi.

Meer inspiratie voor je interieur?

Heb je huisdieren en weet je niet hoe je dit kan combineren met een mooi interieur? Houd Knus voor je Huis dan in de gaten voor meer woontips en woonideeën. Wij zullen onze website regelmatig aanvullen met meer wooninspiratie voor jouw huis.

Recente blog artikelen
Een luxe klassieke badkamer: wij bieden inspiratie
Tips voor vazen in huis
De voordelen van zonnepanelen

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow