Naar de pluktuin voor je bloemen

Samenvatting Artikel

Pluktuin

Een knus huis is een huis met veel sfeer en gezelligheid. Daar hoort natuurlijk een mooie bos bloemen bij. De meeste mensen gaan naar de bloemist voor een bos bloemen, maar de bloemen hebben dan al een lange weg afgelegd. Ze hebben eerst een paar dagen bij de kweker gestaan, waarna ze een tijdje op de bloemenveiling hebben gestaan. Helemaal vers zijn de bloemen dus nooit. 

Toch is het wel degelijk mogelijk om super verse bloemen in huis te halen. Je kunt er namelijk voor kiezen om de bloemen zelf te plukken in de pluktuin. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over bloemen uit de pluktuin voor jouw knusse woning. 

Wat is de pluktuin?

De pluktuin is een magische plek voor iedereen die gek is op bloemen. Dit is namelijk een veld of kas waar allemaal verschillende soorten bloemen worden gecultiveerd. Het hele jaar door zijn er seizoenale bloemen verkrijgbaar die meer sfeer aan je woning geven. 

Het grote voordeel is dat je zelf de bloemen mag plukken. Bij aankomst bij de pluktuin krijg je een knipschaar en een mandje waarmee je zelf het werk mag verrichten in de pluktuin. Op deze manier kun je zeer selectief te werk gaan en de beste bloemen plukken. Je weet dus altijd zeker dat je bloemen van kwaliteit in huis haalt. 

Daarnaast kun je unieke combinaties maken. Zo kun je bijvoorbeeld rozen, tulpen en chrysanten met elkaar combineren, een samenstelling die je niet vaak bij de bloemist tegenkomt. 

Bloemen inpakken en versieren 

Nadat je de bloemen in de pluktuin hebt geplukt, is het mogelijk om deze mooi in te pakken. Bij de pluktuin zijn er vaak professionals die dit voor je willen doen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit helemaal zelf te doen.

Alle benodigde materialen worden voor jou beschikbaar gesteld. Denk bijvoorbeeld aan mooi inpakpapier en lintjes om de bloemen mee vast te maken. Dit is ook ideaal als je een bos bloemen aan iemand cadeau wilt doen. Op deze manier kun je een zeer gepersonaliseerd cadeau maken. 

Veel meer dan alleen een pluktuin…

De pluktuin is niet alleen een plek waar je bloemen kunt plukken… je kunt er namelijk nog veel meer doen. Zo is de pluktuin ook een plek waar je lekker kunt lunchen en een heerlijk kopje thee kunt drinken. Bovendien is het ook een leuke plek voor kinderen, zo kun je er bijvoorbeeld een kinderfeestje houden. 

Heb je geen tijd om naar de pluktuin te gaan maar wil je toch een vers bosje bloemen dat gepersonaliseerd is? Dan kun je natuurlijk ook bloemen bestellen in de webshop van de pluktuin. 

Recente blog artikelen
De lekkerste deken voor op de bank en in bed
Schutting laten plaatsen in tuin
Droogbloemen in huis

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow