Vegan accessoires

Samenvatting Artikel

Vegan accessoires

We leven in een wereld waar duurzaamheid en dierenwelzijn twee belangrijke maatschappelijke thema’s zijn. We moeten allemaal actie ondernemen om effectief iets aan dit probleem te doen. Helaas gaat dit tot nu toe nog in een te langzaam tempo. Dat betekent dat jouw hulp hard nodig is. Jij kunt met jouw bijdrage het verschil maken en bijdragen aan een duurzamere aarde

Je hoeft hiervoor niet eens drastisch je levensstijl te veranderen. Het enige dat je moet aanpassen, is je consumptiegedrag. We adviseren je om over te stappen op duurzame producten. Specifiek producten die het welzijn van de dieren op aarde verbeteren. 

Vegan accessoires kunnen hier een grote rol in spelen. Dit zijn namelijk accessoires die geen dierlijke bestanddelen bevatten, wat super goed is voor het dierenwelzijn. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over vegan accessoires. 

Wat zijn vegan accessoires?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar accessoires kunnen toch echt vegan zijn. Meestal denkt men bij vegan vooral aan voedselproducten die niet van dieren zijn gemaakt, maar voor de productie van diverse accessoires worden net zoveel dieren geofferd. 

Denk bijvoorbeeld aan verschillende tassen die van leer worden gemaakt. Voor deze tassen worden speciaal dieren gefokt die vervolgens worden vermoord voor hun leer. Je draagt dus eigenlijk niet een tas van leer bij je maar een dood dier. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over de producten die je koopt. Vegan accessoires kunnen dan een heel goede oplossing bieden, bijvoorbeeld vegan tassen. 

Waar worden vegan accessoires van gemaakt?

Zoals we al eerder hebben uitgelegd, worden vegan accessoires gemaakt van volledig plantaardige of synthetische materialen. Dit betekent dus dat er geen dieren worden geslacht door ons consumptiegedrag. 

Vaak worden er alternatieve materialen gebruikt als synthetisch leer. Toch worden er bij synthetisch leer verschillende chemicaliën gebruikt die slecht zijn voor het milieu. Daarnaast wordt er ook veel water gebruikt in het productieproces. Om deze reden wordt er liever gekozen voor natuurlijke materialen. 

Kurk is één van deze materialen. Dit wordt namelijk gewonnen uit de schors van de boom. De schors groeit vanzelf weer terug, dus er hoeven geen extra bomen te worden gekapt voor de productie van kurk. Dit maakt kurk dan ook super duurzaam. Zo worden er bijvoorbeeld vegan portemonnees gemaakt die volledig van kurk zijn gemaakt. 

Is vegan stijlvol?

Nu is de grote vraag of vegan producten ook stijlvol zijn. Het antwoord hierop is natuurlijk: JA! De meeste vegan producten zijn bijna niet te onderscheiden van producten die van dierlijke materialen zijn gemaakt. 

Echter, kurk kan ook geheel in zijn eigen stijl worden geleverd. Dit is een unieke look die nu enorm populair is. Door dus producten van kurk te kopen ben je niet alleen goed bezig, maar je bent ook nog eens super stijlvol. Kurk is echt de look van de toekomst! 

Recente blog artikelen
Schutting laten plaatsen in tuin
Waarom een grote schoonmaak wonderen doet
De leukste items voor in je huis en zithoek in 2023

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow