Paasdecoratie gezocht voor in jouw woning? Wij geven inspiratie!

Samenvatting Artikel

Gebruik eieren als paasdecoratie

Pasen: 5 ideeën voor paasdecoratie op een rijtje

Als Pasen weer bijna voor de deur staat, wordt het natuurlijk tijd om je huis te voorzien van de leukste paasversieringen. Niet alleen kun je lekker aan de slag met paastakken en paasboeketten. Er zijn nog tal van andere manieren om paasdecoratie in huis te halen. Wij zetten 5 ideeën voor je op een rijtje.

Voorzie je huis van kleur

Pasen is een vrolijk lentefeest, dus reden genoeg om wat extra kleur in huis te halen. Zet gekleurde veren op tafel in een vaas. Je kunt ook takken uit het bos halen en in mooie kleuren beschilderen. Zo heb je voor weinig of zelfs geen geld de leukste paas decoratie op tafel staan. Mocht je over te weinig ruimte beschikken, dan kun je ook aan de slag met het maken van paas decoratie voor op de muren. Knutsel een paastak en eieren van karton en plak deze op de muur. Leuk en creatief!

Gebruik eieren als paasdecoratie

Eieren mogen niet ontbreken tijdens Pasen. Zowel met echte eieren als met de chocolade variant, kun je jouw woning leuk decoreren. Zet een bakje met chocolade eieren neer en verf echte eieren in diverse pasteltinten. Hang deze vervolgens in een paastak of een plant. Je kunt natuurlijk ook eieren in huis verstoppen, zodat je met jouw gezin naar eieren op zoek kunt gaan.

Paasdecoratie
Bron : unsplash

Voeg diertjes als paasdecoratie toe

Pasen vindt plaats in de lente, waardoor leuke dieren niet mogen ontbreken. Je kunt hierbij denken aan konijnen, lammetjes en kippen. Zet losse figuren in huis of hang ze in de paastak. Ook hierbij kun je vaak kiezen voor een chocolade variant. Wat tevens leuk is, zijn pluche diertjes. Deze kun je eenvoudig ergens neerzetten, zoals in de vensterbank of op de kast. En uiteraard kun je ook zelf verschillende diertjes knutselen, om jouw paasdecoratie compleet te maken. Leuk om met het hele gezin te doen of met een groep vrienden!

Paasdecoratie diertjes
Bron : unsplash

Ga voor duurzaam

Ga voor duurzaam en koop of maak decoratie voor Pasen die je het jaar daarop weer kunt gebruiken. Hiermee bedoelen we uiteraard niet die lekkere gekookte eitjes, maar wel de paastakken en andere paasdecoratie. Koop een mooi tafellaken die je speciaal voor Pasen gebruikt en ieder jaar weer tevoorschijn kunt halen of investeer in mooi servies voor de Paasdagen. 

Kleed het paasontbijt vrolijk aan

Bij Pasen hoort een vrolijke aankleding van het paasontbijt. Verf de gekookte eieren in mooie kleuren en dek de tafel zo vrolijk als mogelijk. Typerend voor Pasen zijn wit en lichtgeel. Koop een tafelkleed in deze kleuren en voeg hier mooie servetten aan toe. Om het geheel af te maken, is het erg leuk om een bos tulpen op tafel te zetten. Dit geeft net even wat meer sfeer tijdens het paasontbijt.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor Pasen? Lees dan ook eens onze andere artikelen over paasdecoratie!

Recente blog artikelen
Een klassiek interieur? Wij hebben 10 tips voor je!
Romantische accessoires voor in huis
Tips voor een romantische woonstijl

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow