Met dienbladen kleed jij jouw woning mooi aan!

Samenvatting Artikel

Met dienbladen kleed jij jouw woning mooi aan!

4 ideeën om jouw woning meer sfeer te geven met dienbladen

Dienbladen zijn er niet alleen om thee of eten op te serveren voor je gasten. Je kunt je huis er ontzettend leuk mee aankleden. Je kunt ze in diverse vormen, materialen en patronen verkrijgen. Met een dienblad creëer je meer eenheid in huis. Hoe je dit precies kunt doen? Wij voorzien je van 4 ideeën om jouw woning meer sfeer te geven met dienbladen.

Dienbladen in de keuken

Zet meerdere dienbladen in de keuken neer en gebruik deze voor verschillende doeleinden. Gebruik een dienblad voor je servies en plaats op een ander dienblad potjes met voorraden. Denk aan theedozen, doosjes voor koffiecapsules of een koektrommel. Op een dienblad kun je ook heel eenvoudig de kruiden en oliën kwijt die je gebruikt bij het koken. Je kunt ze zo mooi uitstallen. Ook is het weer eens wat anders dan het bewaren van kookspullen op een plank of in de kast. Wat je ook kunt doen, is op het dienblad alvast de spullen klaarzetten voor het ontbijt. Zo heb je de volgende dag meteen alles bij de hand. Dat is pas handig!

Dienblad keuken
Bron : unplash

Een dienblad op je bureau

De pennenbakjes op je bureau, notitieblokjes en papierwerk kun je allemaal een mooi plekje geven op een dienblad. Zo bewaar je niet alles los op je bureau en kun je hier ook nog wat sfeer op aanbrengen. Maak de keuze voor een dienblad met vrolijke kleurtjes of kies voor een dienblad in een strak design, zodat jouw bureau een stuk stijlvoller oogt.

Dienblad voor in de badkamer

Een dienblad kun je ook zeker in de badkamer gebruiken. Stal jouw mooiste verzorgingsspullen op het dienblad uit, zodat het oog hier als vanzelf naartoe getrokken wordt. Je kunt er ook voor kiezen om make-up producten in kleine schaaltjes op het dienblad te bewaren. En wat dacht je van een mooie set geurkaarsen op een dienblad? Zorg er dan wel voor dat het dienblad hier geschikt voor is. Als je weinig ruimte in de badkamer hebt, kun je ook een klein dienblad boven de wasbak plaatsen. Ook hierop kun je jouw verzorgingsspullen een mooie plek geven, alsmede jouw tandenborstelhouder en bekertje.

Dienblad op de salontafel

Op je salontafel mag een stijlvol dienblad zeker niet ontbreken. Kies voor een rechthoekig dienblad als je een rechthoekige tafel hebt, of ga bij een ronde tafel voor een rond exemplaar. Mocht je in het bezit zijn van een grote salontafel, dan is het zeker leuk om uit te pakken met een groot dienblad. Hier kun je verschillende kaarsen of een mooie grote vaas met bloemen op neerzetten. Ook jouw boeken kun je hier prima op kwijt, of die leuke souvenirtjes die je tijdens je vakantie hebt gekocht. Maak gebruik van je creativiteit, zodat je jouw salontafel een unieke uitstraling kunt geven.

Dienblad salontafel
Bron : unsplash

Meer lezen over woondecoratie? Bekijk ook eens onze andere artikelen op deze website!

Recente blog artikelen
Een bohemian interieur creëren in de slaapkamer: zo doe je dat
De leukste items voor in je huis en zithoek in 2023
Wat doet een aankoopmakelaar?

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow