Een modern en duurzaam interieur creëren doe je zo

Samenvatting Artikel

Een modern en duurzaam interieur creeren doe je zo feature image 01

Wil jij jouw woning modern en duurzaam inrichten? Heb je geen idee waar je moet beginnen, wat de mogelijkheden zijn of hoe je dit kunt creëren? Geen zorgen, want in dit artikel lees je allerlei tips over het creëren van een modern en duurzaam interieur.

1. Gebruik slimme apparaten

Maak gebruik van slimme apparaten, zoals slimme verlichting of slimme gordijnen. Slimme verlichting is verlichting dat wordt aangestuurd door een computersysteem of een mobiel apparaat. Je kunt gemakkelijk de verlichting automatisch besturen. Zo is het mogelijk om de lampen van kleur te veranderen of de helderheid te wijzigen op afstand. Slimme gordijnen kunnen door middel van sensoren de gordijnen automatisch openen en sluiten, wanneer de zon opkomt of ondergaat. Beide opties zijn dus erg gemakkelijk in gebruik en leveren een bijdrage aan jouw duurzame interieur.

2. Verwarm duurzaam met infrarood panelen

Laat jouw huis efficiënt en duurzaam verwarmen met infrarood verwarming. Is jouw woonkamer, hal of zolder altijd koud? Verwarm deze kamers dan met infrarood panelen. Een traditionele radiator of andere verwarming, verwarmt een kamer door middel van luchtcirculatie. Het verschil met infrarood verwarming is dat een infraroodpaneel mensen en objecten in een ruimte verwarmt. Hierdoor worden de aangestraalde objecten geleidelijk omgezet in warmte. Oftewel, je kunt jouw woning veel efficiënter verwarmen. Bovendien geven infrarood panelen een moderne en luxe uitstraling in huis. Dit komt doordat het egale witte platen zijn, die verwerkt kunnen worden aan de muur of aan het plafond.

Elektrisch verwarmen feature image 01

3. Maak gebruik van hout

Hout zorgt voor een warme sfeer in jouw huis. Bij een modern interieur kan het zijn dat je de warme sfeer in de woning mist. Dit komt door de minimalistische accessoires, de strakke vormen en koele kleuren. Zodra je hout in jouw huis verwerkt, creëer je een hele andere sfeer. Zorg voor meer contrast in jouw huis door de warme bruine kleuren van hout. Je kunt je huis decoreren met een houten bijzettafel of een grote dinertafel. Een andere optie is om houten balken aan het plafond te plaatsen.  

4. Zorg voor voldoende planten in huis

Planten brengen kleur in jouw huis. Er zijn diverse planten die passen bij een modern en duurzaam interieur. Denk aan grote planten, zoals een strelitzia (paradijsvogel plant) of een ficus lyrata (vioolbladplant). Ook kleine planten kunnen sfeer creëren in huis, neem bijvoorbeeld een pannenkoekplant of een mooie bos bloemen. Wil je iets anders? Kies dan een boeket van droogbloemen. Deze blijven lang mooi en kun je in verschillende soorten, maten en kleuren kopen. Bovendien zorgen planten voor voldoende zuurstof in huis. 

5. Kies voor tweedehands decoratie

Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen hun huis in te richten met tweedehands spullen. Voor sommigen is het een manier om geld te besparen; voor anderen gaat het erom milieuvriendelijk te zijn of unieke stukken te vinden die niet in de winkel te vinden zijn. Wat de reden ook is, je zorgt voor een duurzaam interieur. Kies wel voor decoraties met neutrale tinten, zodat dit perfect past in jouw moderne interieur. 

Met deze nieuwe inspiratie ideeën zorg jij ervoor dat jouw woning een modern en duurzaam interieur heeft. Maak gebruik van slimme apparaten, verwarm met infrarood panelen of zorg voor meer kleur met planten. Er zijn genoeg mogelijkheden om duurzamer te wonen.

Recente blog artikelen
Met dienbladen kleed jij jouw woning mooi aan!
De lekkerste deken voor op de bank en in bed
Een klassiek interieur? Wij hebben 10 tips voor je!

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow