De leukste landelijke meubels voor jouw woning

Samenvatting Artikel

Ontdek hier mooie landelijke meubels in een landelijk interieur.

Wooninspiratie voor een landelijk interieur

De leukste landelijke meubels voor jouw woning? In deze post geven wij je diverse woonideeën, zodat jij straks de mooiste landelijke woonaccessoires en landelijke decoratie in huis haalt. Lees snel verder voor onze wooninspiratie voor een landelijk interieur.

De houten tafel

Houten tafels staan bekend als landelijke meubels en doen deze stijl dan ook eer aan. Denk aan een ronde of rechthoekige houten eettafel. Als bijzettafel kun je gaan voor een houten krukje of boomstam, voor een echte buitengevoel.

Een grote buffetkast

Plaats een grote buffetkast in de woonkamer en berg hier al je serviesgoed in op. Je kunt jouw spullen deels uit het zicht bewaren en wat je uit wilt stallen, zet je achter de glazen deuren. Kies voor een buffetkast in een neutrale kleur of ga voor een echte ouderwetse houten kast.

Must have kussens

De must-have landelijke woonaccessoires zijn kussens van leer, katoen en wol. Ook een faux fur exemplaar haalt jouw landelijke interieur op. Kies voor kussens in zachte kleuren of ga voor grijze of bruine kussens.

De leukste kussens voor een landelijk interieur.
Bron : unplash

Houten fotolijst

In een houten fotolijst geef je jouw familie- en vriendenfoto’s een mooi plekje. Deze landelijke wanddecoratie is zeer populair en wordt dan ook in diverse woonkamers gezien.

Serviesgoed op de muur

Ook gespot: serviesgoed op de muur. Hang verschillende borden in een groep bij elkaar op aan de muur. Zorg er wel voor dat de borden mooi met elkaar in verhouding zijn en het geheel bij de rest van je interieur past.

Leuke serviesgoed op de muur in een landelijk interieur.
Bron: unsplash

Grote comfortabele bank

Een grote comfortabele bank is binnen jouw landelijke meubels onmisbaar. Hier kun je lekker op neerploffen na een drukke werkdag of ontspannen met een boek. Ga voor een beige of grijze exemplaar met een fijne stof.

Verse bloemen op tafel

Met verse bloemen op tafel, haal je een stukje natuur in huis. Je ziet het veel in huizen met een landelijke woonstijl. En het staat ook nog eens erg gezellig!

Verse bloemen op tafel in een landelijk interieur.
Bron : unplash

Robuuste spiegel met een houten lijst

Geef jouw slaapkamer een echte eyecatcher met een grote robuuste spiegel. Voor het echte landelijke gevoel, koop je een spiegel met een houten lijst. Je kunt de lijst uiteraard ook zelf maken.

Schapenvacht

Een schapenvacht staat bekend als landelijke decoratie. Leg je deze op de grond of over de bank, dan geef je jouw interieur net even wat extra’s. Liever geen schapenvacht? Dan kun je ook kiezen voor een groot wollen vloerkleed of een wollen plaid voor over de bank.

Rieten manden

Rieten manden staan zowel mooi in de woonkamer als in de slaapkamer. Voor een extra effect leg je er gedroogde bloemen in. Je kunt er uiteraard ook gewoon tijdschriften of andere spullen in bewaren.

Houten hanglamp

Koop een houten hanglamp waar je het peertje doorheen ziet schijnen. Deze lamp staat mooi boven een houten eettafel. Heb je een mooi hoog plafond? Hang hem dan in de slaapkamer.

Meer woonideeën voor landelijke woonaccessoires en meubels? Lees onze andere artikelen!

Recente blog artikelen
Tips voor het aankopen van een huis
Leuke krukjes voor in huis gezocht? Lees deze tips!
Huisdieraccessoires, zonder concessies te doen aan een mooi interieur

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow