Anti inbraak tips

Samenvatting Artikel

Camera beveiliging dit is er mogelijk feature image 01

Stel je voor dat al jouw unieke en waardevolle spullen overhoop liggen of zijn meegenomen. Niemand wilt thuiskomen in een huis waar ingebroken is. Zorg ervoor dat je het inbrekers niet te gemakkelijk maakt. Een inbraak wil je juist voorkomen, maar hoe? In dit artikel lees je alles over anti inbraak tips. 

1. Sluit alles goed af voordat je weggaat

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is het afsluiten van jouw woning. Kijk of alle ramen en deuren goed dicht zitten. Wat ook van belang is, is dat je goed kijkt of er niks tussen de deuren of ramen zit. Hierbij kun je denken aan een takje of een papiertje. Inbrekers kunnen met deze methode gemakkelijk zien of er mensen niet thuis zijn. Bovendien is het belangrijk dat je geen waardevolle spullen in het zicht legt. Denk hierbij aan een iPad of een dure tas. Zorg er dus voor dat je alles goed afsluit en opbergt in een kast.

2. Zorg voor voldoende verlichting

Zorg voor voldoende verlichting in en om jouw huis. Zodra jouw huis vanaf de buitenkant goed verlicht is, is het minder aantrekkelijk voor een inbreker om hier naar binnen te gaan. Hang bijvoorbeeld lampjes op rondom jouw schuur, overkapping of in de tuin. Om jouw woning van binnenuit te verlichten is het mogelijk om een klein lampje te laten branden. Koop bijvoorbeeld een lamp die je op tijd kunt instellen of maak gebruik van smart-verlichting. Doordat deze lampen automatisch aangaan lijkt het net alsof er iemand thuis is. 

3. Kies voor een beveiligingssysteem

Je kan je huis beveiligen door gebruik te maken van een beveiligingssysteem, zoals een camerasysteem of een alarmsysteem. Ga je voor een camerasysteem? Dan kan je kiezen uit diverse sets. Het is mogelijk om te kiezen voor een set met één camera. Heb jij geen zicht op jouw achtertuin? Dan is een set met twee of meerdere camera’s beter. Bovendien is dit camerasysteem bekabeld, hierdoor is er altijd beeld. Wil je geen camera’s ophangen? Kies dan voor een alarmsysteem. Een alarmsysteem is gemakkelijk in gebruik. Door middel van een app krijg je meldingen binnen van wat er gebeurt rondom jouw huis. Deze meldingen krijg je zodra het alarmsysteem aanstaat en er een abnormale beweging binnen in jouw huis is. 

Dahua camera’s

4. Zorg voor geluid in je huis

Zorg voor geluid in je huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geluid van de radio. Maak je gebruik van een Google Home, Amazon Alexa of een Apple siri? Zet dan tijdelijk jouw muziek aan of laat een video afspelen via deze speakers. Door je mobiel of een ander device te verbinden met deze speakers zorg jij ervoor dat jij inbrekers laat schrikken. Deze mogelijkheid is gemakkelijk te doen vanaf een afstand. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is en voorkom je de kans op inbraak. 

5. Kies een goed slot voor je huis

Kies voor een goed slot in jouw deuren. Dit geldt natuurlijk voor de voordeur, maar vergeet de achterdeur aan de tuinkant niet. Ook aan de achterkant van jouw huis kan een inbreker zijn taak voltooien. Bovendien is het voor de buitenwereld niet goed zichtbaar wat er aan de tuinkant gebeurt. Geen idee welk slot het beste bij jouw huis past? Ga voor een elektrisch slot om ervoor te zorgen dat jouw huis goed beveiligd is. Een elektrisch slot wordt ontgrendelt al deze een signaal ontvangt van een digitale sleutel. Een digitale sleutel is bijvoorbeeld een pincode of een afstandsbediening. 

Voorkom een inbraak bij jouw huis door deze tips. Niks is voor een inbreker onmogelijk, aangezien zij diverse methodes weten of gebruiken. Maak het inbrekers dus niet te makkelijk en zorg ervoor dat jouw huis goed beveiligd is met een beveiligingssysteem. Daarnaast is het belangrijk dat je zorgt voor geluid en het goed afsluiten van jouw huis. 

Recente blog artikelen
Met dienbladen kleed jij jouw woning mooi aan!
Vazen en droogbloemen voor Moederdag
Vintage vloerkleden: dit zijn de voordelen

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow