Een functionele voortuin

Samenvatting Artikel

Voortuin feature image 01

Een functionele voortuin is een voortuin die voldoet aan bepaalde functies. Denk hierbij aan een plek om te zitten, een plek om je auto of fiets te parkeren, of spullen op te bergen. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden en tips voor het ontwerpen van een functionele voortuin!

1. Carport

Carports bieden een ideale manier om je auto te beschermen tegen weersomstandigheden. Het nemen van een carport kan een gemakkelijke, economische manier zijn om de levensduur van je voertuigen te verlengen. Het beschermt je auto niet alleen tegen fel zonlicht, harde wind en zware regen, maar het kan ook bescherming bieden tegen deuken veroorzaakt door hagelstormen. Carports geven een mooie look aan je tuin en kunnen worden aangepast aan elke bestaande stijl die je voortuin heeft. Met duurzame materialen en design kan een carport ook jaren mee.

Een carport, ook te gebruiken als schuur, is vaak het meest functionele element in een voortuin. Je kunt hier bijvoorbeeld je auto onder parkeren, maar ook gereedschap en tuingerei opslaan. Kies voor een carport die past bij jouw huis en voortuin.

2. Houten fietsberging

Wil je liever geen carport in de voortuin? Dan is een houten berging misschien wel iets voor jou. Hier berg je gemakkelijk je fietsen in op en houd je ze uit het zicht. Je kunt kiezen voor een kleine fietsenberging of een wat grotere fietsenberging waar je wel 6 of meer fietsen in kwijt kan. Wil je extra beveiliging? Ga dan voor een fietsenberging met afsluitbare schuifdeuren. Ook is er nog de optie om te kiezen voor een fietsenstalling met klikoberging, zo werk je subtiel je afvalbakken weg. Kies hierbij ook voor een model dat past bij je huis en voortuin.

Maatwerk fietsenstalling en klikoberging met louvrewanden

3. Zitplekken

Om optimaal te kunnen genieten van je voortuin is het ook belangrijk om er leuke zitplekken in te maken. Kies bijvoorbeeld voor een bankje, stoelen, luxe loungeset of zelfs een hangmat! Zo kan je in de tuin relaxen en genieten van de zon en het buitenleven. Maak er ook wat fijne lichtjes bij, zodat je ook ’s avonds lekker in de tuin kan zitten.

4. Pad

Een pad is ook belangrijk om te creëren in je voortuin. Zo krijgt het meer structuur en kun je makkelijk bij verschillende plekken in de tuin komen. Kies voor steen, bestrating of grind om een mooi pad te creëren. Groen blijvende beplanting aan de zijkanten van het pad geven niet alleen meer structuur, maar ook kleur.

5. Beplanting

Om de tuin meer sfeer en privacy te geven is beplanting een must! Kies voor planten die geschikt zijn voor jouw tuin en waarmee jij aan de slag kan. Denk hierbij aan bomen, bloemen, struiken of grassen die je op één of meerdere plekken in de tuin kan plaatsen. Niet te vergeten is een haag om zo wat privacy te creëren.

Met deze tips kun je een mooie en functionele tuin creëren die bij jouw huis past! Neem de tijd om na te denken over verschillende elementen en laat je creativiteit vrij. Geniet van het ontwerpen en het resultaat!

Recente blog artikelen
Steigerhout in de tuin
De voordelen van zonnepanelen
Tips voor een romantische woonstijl

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow