Dit is wat je saloninrichting nodig heeft

Samenvatting Artikel

saloninrichting

De belangrijkste salonmeubels voor de saloninrichting

Heb je kortgeleden een kapsalon geopend en ben je nog op zoek naar ideeën voor de saloninrichting? Bij Knus voor je Huis helpen we je hier graag bij. Er zijn een aantal salonmeubels die ongetwijfeld noodzakelijk zijn in jouw salon. We geven in dit artikel een aantal ideeën voor je.

Kaptafels en wandmeubels

Om te beginnen vinden we het belangrijk om het interieur af te stemmen op de kaptafels en wandmeubels. Dit is immers wat de klanten voor een lange tijd gaan zien als ze in de kappersstoel zitten. Een kaptafel bestaat vaak uit een paneel, spiegel en eventueel een plankje en voetsteun. Dit is een vrij groot deel van de salon en zal dan ook de look en feel van de rest van de zaak bepalen. Deze meubels moet je dus met zorg en extra aandacht uitkiezen.

Kappersstoelen

De kappersstoel is belangrijk, omdat de klant hier van soms een half uur tot een paar uur kan zitten. Deze moet dus mooi ogen én comfortabel zitten. De klant zal in een kappersstoel een uitgebreide behandeling krijgen, waar knippen, drogen, verven en stylen allemaal bij horen. Daarnaast zijn er ergonomische kappersstoelen verkrijgbaar, zodat je de klant echt comfort kan garanderen.

Balie- en receptiemeubel

Hét visitekaartje van je kapsalon: de balie of receptie. Dit is wat de klant als eerst zal zien wanneer ze binnenkomen, waardoor het erg belangrijk is om hier aandacht in te steken. Gelukkig zijn er diverse balie- en receptiemeubels verkrijgbaar in prachtige designs. Denk bijvoorbeeld aan een houten receptie met een zwarte frame. Hierbij zijn ook passende stoelen verkrijgbaar.

Wasunits

Maak je werk een stuk eenvoudiger met de stijlvolle en praktische wasunits. Hoewel het de klant uiteraard een comfortabele ervaring moet geven, moet het jou ook een comfortabele ervaring geven. Zorg ervoor dat je een design kiest die bij de rest van je saloninrichting past. Goede handdoeken voor uw klanten kunnen hier natuurlijk ook niet bij missen. 

Kappersfietsen

Je moet indruk maken op je klanten, maar je moet zelf ook comfortabel en ergonomisch kunnen werken. Een kwalitatieve kappersfiets stimuleert een actieve werkhouding en zorgt ervoor dat je gemakkelijk en soepel kunt bewegen. Een kappersfiets met wieltjes is om deze reden ook essentieel, want je wilt moeiteloos kunnen bewegen. Bovendien moeten de wieltjes 360 graden kunnen draaien.

Meer tips voor je salon?

Wil je meer tips voor je salon? Houd dan Knus voor je Huis in de gaten. Wij voorzien je van woontips, woonideeën en meer.

Recente blog artikelen
De leukste landelijke meubels voor jouw woning
Naar de pluktuin voor je bloemen
Romantische accessoires voor in huis

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow