Behaaglijk warm met infrarood panelen

Samenvatting Artikel

Infrarood panelen feature image 01

Infrarood panelen zijn een vorm van elektrische verwarming die gebruik maakt van infrarood straling om warmte te genereren. Deze panelen zijn ontworpen om efficiënt en effectief warmte te leveren aan een specifieke ruimte, en worden vaak gebruikt als alternatief voor traditionele verwarmingssystemen zoals radiatoren of convectoren. In dit artikel lees je alles over infrarood panalen.

Waarom infrarood panelen niet in jouw woning mogen ontbreken

Jouw huis wordt behaaglijk warm met infrarood panelen. Infrarood panelen zijn zeker een goede keuze als je bijverwarming zoekt in de woonkamer of in ruimtes die weinig gebruikt worden. Is je huis goed geïsoleerd, dan kun je tevens infrarood panelen als hoofdverwarming gebruiken. Doe dit echter niet als hier geen sprake van is. In dit artikel vertellen wij je hoe infrarood panelen werken, waar ze precies voor zorgen en wat de kosten hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie en kom erachter of infrarood panelen ook iets voor jouw woning zijn.

Hoe werken infrarood panelen?

Met infrarood panelen kun je specifieke ruimtes of plaatsen verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan de studeerkamer of de woonkamer. Alleen binnen het stralingsgebied van de infrarood panelen voel je de warmte. De lucht die zich in de ruimte bevindt, wordt niet verwarmd. De lucht in de ruimte wordt alleen verwarmd door de warmte die via de aangestraalde oppervlaktes wordt afgegeven. Infraroodpanelen geven direct warmte af. Infrarood panelen kun je bestellen in diverse kleuren, print en voor verschillende oppervlaktes. Zo kun je ze zowel aan de muur als aan het plafond bevestigen. Wanneer je de panelen aan het plafond monteert, wordt de straling niet geblokkeerd door voorwerpen die zich in de ruimte bevinden.

Lagere kosten dan voor de elektrische kachel

De kosten voor infrarood panelen zijn lager dan voor elektrische kachels. Dit komt doordat er minder vermogen benodigd is om op dezelfde temperatuur te komen. Een infrarood paneel van 600 watt is gelijk aan een elektrische kachel van 1500 watt. Een infrarood paneel heeft dus minder energie nodig en is een goedkoper alternatief.

Helpen schimmel verminderen

Infrarood panelen staan er bekend om vaste objecten op te warmen. Als de lamp op de muur gericht is, zal deze drogen en ontstaat er geen schimmelvorming. 

Geen leidingen aanleggen

Als je infrarood panelen gaat installeren, hoef je geen leidingen aan te leggen. De infrarood panelen zijn eenvoudig met beugels aan de muur of aan het plafond te monteren. Het enige wat je hoeft te doen, is een route naar het stroompunt creëren. Vervolgens kun je de panelen meteen gebruiken. Dit is zeer eenvoudig. Ook bespaar je kosten als je geen leidingen hoeft aan te leggen naar de vloerverwarming of radiatoren. 

Wat kosten infrarood panelen?

Infrarood panelen hebben vrijwel geen onderhoud nodig en zij tevens duurzaam, omdat ze lang meegaan. Wat de prijs voor infrarood panelen is hangt onder andere af van het design en het formaat van betreffende panelen. Naast infrarood panelen zijn er nog andere opties voor infrarood verwarming, denk bijvoorbeeld aan infrarood stralers.

Kies ook voor infrarood panelen

Kies ook voor infrarood panelen, zodat je op een duurzame manier de ruimtes in je huis kunt verwarmen. Het effect van infrarood verwarming merk je vrijwel meteen nadat je de panelen aan zet. Dit hoef je dus niet uren van tevoren te doen om op een warme plek te kunnen zitten. Met infrarood panelen zit je altijd goed!

Recente blog artikelen
Een betonlook muur creëren: dit zijn de opties
Een landelijk interieur creëren
De leukste landelijke meubels voor jouw woning

Woonthema's

Knus voor je huis logo favicon

Laat je inspireren door onze woontips, woonideeën en woonstijlen. Klik hieronder op een woonthema en ontdek andere inspirerende artikelen. 

Zoek je favoriete woonthema
Yellow arrow